Mevsimin ilk karı yağdı

Mevsimin ilk karı yağdı
Mevsimin ilk karı yağdı

Dün akşam saatlerinde Diyarbakır’a mevsimin ilk karı yağdı.

Akşam saatlerinde yağan mevsimin ilk kar tanelerine çocukların sevinci ve tarihi Diyarbakır surlarının eşiz manzarası merhaba dedi.

 

Sonbaharın son günlerinde soğuk hava şiddetini iyice arttırırken mevsimin ilk karı da dün akşam saatlerinde düşmeye başladı.

Dün akşam saatlerinde Diyarbakır’a mevsimin ilk karı düşerken, Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Ali Emiri Ortaokulu öğrencileri de kış ayının vazgeçilmezi kar yağışını okul bahçesinde sevinç çığlıklarıyla karşıladılar. Okul bahçesinde mevsimin yağan ilk karı altında sağa sola koşuşturan çocuklar elleriyle kar tanelerini yakalamaya çalıştılar.

Ali Emiri Ortaokulu öğrencileri mevsimin ilk kar yağışı altında oyunlarını oynarken, Diyarbakır Surları da mevsimin ilk kar yağışı altında ıslanmaya başladı. Nice kar yağışına, soğuk havalara tanıklık etmiş tarihi surların, sonbaharın son günündeki manzarası görülmeye değerdi.

Bir yanda çocukların mevsimin ilk kar yağışı altındaki sevinç çığlıkları diğer yanda ise tarihi surların eşsiz manzarası yaşanan tüm zorluklara inat Diyarbakır’ın güzelliklerini bilenlere soğuk bir sonbahar akşamında sıcacık bir umut ışığı olmayı sürdürüyor.

Ali Abbas YILMAZ/ ÖZEL HABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.