Mezopotamya adı bölgeyi markalaştırıyor

Mezopotamya adı bölgeyi markalaştırıyor
Güneydoğu turizminin değeri 'Mezopotamya' markasıyla artırılıyor

TİGRİS HABER - Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin turizm değeri, "Mezopotamya" markası adı altında devlet destekli, uluslararası festival, fuar, sosyal medya ve diğer tanıtım etkinlikleriyle artırılıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (BKİ) koordinasyonunda Türkiye'nin bölgedeki turizm değerlerinin bir arada yerli ve yabancı ziyaretçilere sunulduğu "Mezopotamya" markası güçlendiriliyor.

mezopotamya-2.jpg

GAP BKİ, bu kapsamda İngiltere ve Fransa'da uluslararası ölçekte olan turizm fuarlarında markaya ilişkin detaylı olarak başlattığı tanıtım faaliyetlerini daha da yaygınlaştırarak sürdürmeyi hedefliyor. Yurt içinde de turizmin lokomotifi olan seyahat acenteleriyle yeni iş birlikleri yapan GAP BKİ, bu kapsamda bölgeye daha fazla yerli ve yabancı turistin getirilmesine imkân sağlayacak.

"Mezopotamya adı daha sık görülecek"

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hasan Maral, AA muhabirine, bölgede artık GAP turları yerine Mezopotamya markası adı altında turizm faaliyetlerinin sürdürüldüğünü söyledi. Mezopotamya markasının kadim ve köklü bir geçmişinin bulunduğunu belirten Maral, bölge turizmine ulusal ve uluslararası standartlarda bir katkı sağlama amacıyla markanın faaliyete geçirildiğini ifade etti.(AA)

mezopotamya.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.