MHP’den HDP’ye geçen Arzakçı’dan parti kapatma yorumu

MHP’den HDP’ye geçen Arzakçı’dan parti kapatma yorumu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), kendini Diyarbakır’dan sildi: Teşkilatı feshetti, il başkanlığını kapattı.

Ali Çekdar Korkma

TİGRİS HABER - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), kendini Diyarbakır’dan sildi: Teşkilatı feshetti, il başkanlığını kapattı. MHP’in en uzun süre Diyarbakır’da İl başkanlığını yapan, geçtiğimiz dönem HDP’den belediye başkan adayı olan Abdullah Arzakçı, “Devlet Bahçeli bizim dönemizdeki gibi bir kadroyu zor bulur” dedi.

MHP Diyarbakır teşkilatını feshetti, il başkanlığını kapattı. Fesih kararını MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın duyurdu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "MHP Diyarbakır il teşkilatımız görülen lüzum üzerine parti tüzüğümüzün ilgili maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden feshedilmiş, il başkanlığımız kapatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da 2002-2010 yılları arasında MHP İl Başkanlığı yaptıktan sonra partisinden istifa eden Abdullah Arzakçı, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığının kapatılmasını Tigris Haber’e değerlendirdi.

Görev yaptığı dönemde partisinin hiçbir şekilde kötü olaylarla gündeme gelmediğini belirten Arzakçı, “Biz arkadaşlarımızla birlikte hep sahadaydık. Bir yandan hizmet, diğer yandan devlet ile milleti barıştırıyorduk. Diyarbakır’da görev yapan birinin devleti ve milleti iyi bilmesi gerekiyor. Ben hem devletçi hem milletçiydim. Devlet Bahçeli bizim dönemimizdeki gibi bir kadroyu zor bulur” dedi.

Teklif gelirse kabul etmem, HDP’den şaşmam

“MHP lideri Devlet Bahçeli size MHP İl Başkanlığını teklif ederse kabul eder misiniz” yönündeki sorumuza Arzakçı şu yanıtı verdi, “Kesinlikle kabul etmem. Çünkü ben HDP’den şaşmam. Bildiğimiz gibi önceki dönem HDP’den Büyükşehir Belediyesi başkan aday adayı oldum. Partim bana görev verseydi kayyum atanmazdı” şeklinde konuştu.

Arzakçı’dan sonra 3 başkan değişti

Bu arada Arzakçı’nın 2010 yılında istifa etmesi ile MHP Diyarbakır İl teşkilatı yaklaşık bir yıl kapalı kalmıştı. Arzakçı’dan sonra Mehmet Teyyar Karakoç, Ahmet Demir ve Cihan Kayaalp görev yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum