Milletvekili, Bakana Muş’taki salgın hastalığı sordu

Milletvekili, Bakana Muş’taki salgın hastalığı sordu
YSP Muş Milletvekili Sümeyye Boz, kentteki yer altı su kaynaklarından elde edilen suyun halkın sağlığını tehdit ettiğini, çok sayıda kişinin ishal, kusma, halsizlik şikâyetleri ile hastanelere başvurduğunu söyledi.

TİGRİS HABER - Milletvekili Sümeyye Boz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Muş’taki su ve salgın hastalık konusunda cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi verdi. Boz, soru önergesinde, Muş’un 5 günden beri susuz olduğunu, sürekli kesintilerin yaşandığını ifade etti.

Boz, Sağlık Bakanı Koca’ya şu soruları yöneltti;

1- Muş’ta içme suyundan dolayı yurttaşların hastalandığı, ishal, kusma, halsizlik gibi salgın hastalıkları yaşandığı, hastanelerin bu salgından dolayı kalabalık olduğu Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

2- Muş’ta son bir ay içinde, içme suyundan dolayı ishal, kusma, halsizlik gibi rahatsızlıkları bulunup hastaneye yapılan başvuru sayısı kaçtır?

3- Bakanlığınızın Muş’ta halk sağlığını olumsuz etkileyen içme suyu sorununa yönelik çalışmaları nelerdir?

4- Halk sağlığını olumsuz etkileyen içme suyundan dolayı salgın yaşanması, günde 12 saate varan su kesintilerinin yaşanmasına ilişkin Bakanlığınızın aldığı, alacağı tedbirler nelerdir?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.