Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Lucescu: Arda Turan'la görüşeceğim

Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Lucescu: Arda Turan'la görüşeceğim
A Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu için imza töreni düzenlendi. Lucescu, Milli Takım'ı bırakma kararı alan Arda Turan'la görüşeceğini açıkladı.

 Lucescu ayrıca, "Umarım Fatih Terim, Galatasaray'ın başına geçer" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevi için anlaşma sağladığı 72 yaşındaki Rumen çalıştırıcı Mircea Lucescu ile sözleşme imzaladı.

Basın toplantısında ilk olarak söz alan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim'e bugüne yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Demirören, "Kariyerinde 35 kupa bulunan bir hocayla burada bulunmak beni heyecanlandırıyor" ifadelerini kullandı.

Lucescu, sözlerine "Herkese merhaba. Belki de Türkiye'ye birkaç sene önce gelmeliydim" diye başladı.

Rumen çalıştırıcı Milli Takım teklifi için ilk kez teklif aldığının altını çizerek "4 sene boyuncu burada hem Beşiktaş hem de Galatasaray'la önemli dönemler geçirdik. Ukrayna'da özel arkadaşlar edindim, iyi başarılar kazandım. Ancak siyasi nedenlerle güç kaybeden lig ve takımlar nedeniyle oradan ayrılma kararı aldım. Daha önce Beşiktaş ve Galatasaray'la temaslarımız da oldu. Federasyonla ilk kez temasa geçtim ve teklifi kabul ettim" dedi.

'KARİYERİME TEKNİK DİREKTÖR OLARAK DEVAM ETMEM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNDÜM'

Galatasaray'dan aldığı teklifle ilgili de konuşan Lucescu, "Östersunds maçlarından sonra Galatasaray Başkan Yardımcısı ile görüştüm. Kendisi bana Futbol Direktörü olmam için teklifte bulundu. O teklifi reddetmediğim gibi kabul de etmedim. Sadece bir hafta süre istedim. 31 Temmuz'da Sayın Başkan ile telefonda görüşmem oldu ve teknik direktörlük için teklif aldım. 1 Ağustos'ta Galatasaray Başkanı ve yetkililer, Bükreş'e geldiler ancak ben kariyerime teknik direktör olarak devam etmem gerektiğini düşündüğüm için o teklifi kabul etmedim" ifadelerini kullandı.

 ‘UMARIM TERİM, GALATASARAY'IN BAŞINA GEÇER'

Rumen çalıştırıcı, Fatih Terim'e de "Bu arada Fatih Terim'e de çok teşekkür etmek istiyorum. Hayatlarımız birbirini takip ediyor gibi. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra göreve ben gelmiştim, yine benzer bir süreç oldu. Umarım bir daha Galatasaray'ın başına geçer ve başarılı olur sözleriyle teşekkür etti.

Lucescu, Milli Takım'ı bırakma kararı alan Arda Turan'la ilgili yöneltilen soruya ise "Benim amacım tüm futbolculara bu ülkeye karşı bir görevleri ve sorumlulukları olduğuna ikna etmek. Arda'yla elbette ki görüşeceğim, telefon açacağım. Milli Takım'ın ona, onun da Milli Takım'a ihtiyacı var. Umarım orta yolu bulabiliriz" cevabı verdi.

Rumen çalıştırıcı, sağlık sorunları olduğuyla ilgili olarak yöneltilen soruya "Kaç yaşındasınız? İsterseniz yan yana gelerek fotoğraf çektirebiliriz" ifadeleriyle yanıt verdi.

Yıldırım Demirören, yolların ayrıldığı Fatih Terim'in tazminatıyla ilgili olarak "Fatih Terim ile konuşacağız. Tazminat konusunda yönetim kurulumuzla bir karar alıp kendisine ileteceğiz" açıklaması yaptı.

 

DEMİRÖREN: BASIN TOPLANTISINDA BÖYLE BİR SORU OLMAZ

Öte yandan bir muhabirin Lucescu'ya yönelik 'hastalık' sorusu imza töreninde gergin anların yaşanmasına neden oldu.

Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören bu soruya müdahale ederken, Lucescu da hakkındaki iddialara cevap verdi.

Gazeteciye "Kaç yaşındasın?" diye soran Lucescu aldığı '48' cevabının ardından "İstersen gel yanyana bir fotoğraf çektirelim" dedi.

Demirören, "Böyle bir soru olmaz, hayır, burada basın toplantısında böyle bir soru olmaz" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.