Milyonlarca emekli merakla bekliyordu, Erdoğan ilk kez konuştu

Milyonlarca emekli merakla bekliyordu, Erdoğan ilk kez konuştu
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya’da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada milyonlarca emeklinin merakla beklediği seyyanen zam için açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya’da düzenlenen mitingde konuştu.

Hayat pahalılığı mücadele ettiklerini belirten Erdoğan, "En çok etkilediği kesimlerin başında emeklilerimiz vardır. Her ne kadar emekli maaşlarını bizden önceki dönemlerle kıyas edilemeyecek seviyelere çıkarmış olsak da gönlümüz vatandaşlarımızın hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmesini istiyor" dedi.

"10 Bin TL emekli maaşı yeterli mi?"

"En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendisinin ve ailesinin geçimi için harcamış vatandaşlarımız için yeterli mi? Elbette değil" diyen Erdoğan, "Peki emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edece, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hakkettiği parayı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Emeklilerin merakla beklediği seyyanen zam için açıklama yapan Erdoğan, şunları söyledi:

"Birileri çıkıyor emekli maaşlarına 10 bin lira, 7 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor. 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek, bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek. 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir. Mevcut maaşların tutarından söz etmiyorum. Sadece 7 bin lira ya da 10 bin lira olarak ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.