Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Sicil affı geliyor

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Sicil affı geliyor
Meclis'te görüşülecek torba yasada borçlarını yapılandıran kişi ve şirketlerin Bankalar Birliği Risk Merkezi'ndeki kayıtları silinmesi teklifi yer aldı.

TİGRİS HABER - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak torba kanunda bulunan borçlulara yönelik düzenlemelerle birlikte sicil affının da geleceği belirtildi. Teklifin ilgili maddesine göre, sicil affından anapara ve taksit ödeme tarihi 1 Ekim’den önce olanlar faydalanabilecek.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre kişi ya da şirketlerin borçlarını 1 Temmuz 2023’e kadar ödeyenlerin veya yapılandıranların, Bankalar Birliği Risk Merkezi'ndeki kayıtları silinecek. Böylece 10 milyon kişinin kara listeden kurtulması bekleniyor.

Ayrıca varlık yönetim şirketlerine devredilen alacakların 2 bin 500 liraya kadar olan kısmının ödenmemesi de teklifte yer alıyor. Alacakların 2 bin 500 liralık kısmı istisna edilerek yaklaşık 1 milyon kişinin bankalara olan kredi kartı ya da başka borçları silinmiş olacak. Doğalgaz, elektrik dağıtım ve GSM şirketlerinin 2 bin liraya kadar olan alacaklarıyla ilgili 2 milyon kişiyi ilgilendiren dosya ile birlikte yaklaşık 3 milyon kişinin icra borcu da kalkmış olacak.

Torba yasada yemek bedelinin vergiden düşürülmesi, güneş enerjisiyle üretim teşviki, kur korumalı mevduatta süre uzatımı, AR-GE destekleri, tıp fakültesi öğrencilerinden son sınıfta olanlar ile diş hekimliği fakültelerinin beşinci yılına geçen öğrencilere, asgari ücret tutarında yapılan ödemenin yalnızca devlet üniversitelerini değil tüm üniversiteleri kapsaması, turizm payı oranının yüzde 7,5’ten yüzde 5’e düşürülmesi gibi teklifler yer alıyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.