Miras Sahiplerine Devrim Niteliğinde Bir Düzenleme: Artık Her Ay Ödeme Yapılacak!

Miras Sahiplerine Devrim Niteliğinde Bir Düzenleme: Artık Her Ay Ödeme Yapılacak!
Tarım ve Orman Bakanlığı, ülkedeki atıl kalan tarım arazilerinin değerlendirilmesi için tarihi bir adım attı.

Miras yoluyla elde edilen tarım arazilerinin sahiplerine yönelik heyecan verici bir düzenlemeyle, artık tapu sahiplerine her ay düzenli ödemeler yapılacak.

Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in Antalya'da gerçekleştirdiği Tarım Zirvesi'nde duyurduğu bu uygulama, miras sahiplerine ek gelir kapısı açarken, aynı zamanda ülkedeki tarım potansiyelinin daha verimli kullanılmasını hedefliyor.

5 Nisan 2023 itibarıyla başlatılan bu yeni düzenleme ile, uzun süredir ekilmeyen ve değerlendirilmeyen arazilerin dijital kiralama yöntemiyle kiralanması sağlanacak. Böylece, atıl arazi sorununa kalıcı bir çözüm getirilirken, toprak sahiplerine de düzenli bir gelir kaynağı sağlanmış olacak.

Bu devrim niteliğindeki adım ile ilgili olarak, Bakan Yardımcısı Gizligider, "Anne-baba mirası olan tarla, toprak, bağ var ama miras hukuku nedeniyle bunları işleyemiyoruz. Öncelikle o toprağın en yakın yerleşim yerinden başlayarak hane hane büyüyerek dijital kiralama yöntemiyle kiralamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kiralama işlemleri dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilecek ve tarla, bağ ve bahçeler tek tek tespit edilecek. Bu yenilikçi adımın, hem tarım sektörünü güçlendireceği hem de yerel ekonomilere canlılık getireceği düşünülüyor. Ülkenin kaynakları daha verimli bir şekilde kullanılarak, vatandaşların da ekonomik olarak güçlenmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum