Mızraklı: Engelsiz bir yaşam için birlikte çalışacağız

Mızraklı: Engelsiz bir yaşam için birlikte çalışacağız
Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, “Engelsiz bir kent için tüm yurttaşlarımızla birlikte çalışacağız” dedi.

Dünya Engelliler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, engelsiz bir yaşam için engellilerin tüm sosyal aktivitelere özgür ve eşit katılımını güçlendirecek politikaları kentteki tüm dinamiklerle birlikte gerçekleştireceklerine vurgu yaptı.

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı,  kentte bütünlüklü bir sosyal yaşamı örmenin çabası içerisinde olacaklarını belirtti.

Engelliliğin, salt engelli yurttaşlarımızın ve ailelerinin değil; toplumun bütününü etkileyen sosyal bir olgu olduğuna dikkat çeken Mızraklı, “Engelli yurttaşlarımızın sadece bir hafta içerisine sığdırılan etkinlikler kapsamında değil; yaşamın her alanında ve her zaman yer almalarını sağlamalıyız. Engelsiz bir kent için tüm yurttaşlarımızla birlikte çalışacağız.”

“Sosyal bütünlüklü, özgür ve eşit katılım”

Açıklamasının devamında Mızraklı, “Tüm kurumların ancak özellikle kamu kurumları ve yerel yönetimlerin öncelikli görevlerinden biri, engelli yurttaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, erişilebilirlik, ulaşım, sağlık ve sosyal haklardan en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamaktır. Hizmete erişimin en kolay ulaşılabilinir hale getirilmesi, sosyal yaşamda bütünlüğün sağlanması, tüm sosyal aktivitelere herkes gibi özgür ve eşit katılımı sağlayacak politikaların oluşturulması yönünde birlikte çalışacağız. Bu görev ve sorumluluk bilinci ile engelli yurttaşlarımızla danışarak ve dayanışarak, birlikte karar vererek kentimizi yöneteceğiz.”

Her yıl farkındalık içeren etkinliklerle kutlanan 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’nın engellerin ortadan kalkmasına yönelik farkındalığın artmasına katkı sağladığına dikkat çeken Mızraklı “Engelleri birlikte, el ele vererek aşacağımıza olan inancımla, tüm yurttaşlarımızın Dünya Engelliler Haftası'nı kutluyorum.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.