Mızraklı: Ortak akılla hareket edilecek

Mızraklı: Ortak akılla hareket edilecek
Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı'yı ziyaret etti.

Yerel yönetim mekanizmalarının tüm halkı kapsayarak ve sivil toplum örgütleriyle ortak aklı bularak hareket edilmesi gereken bir yapı olduğunu belirtti.

msa_7951_3000x2000.jpg

Sivil toplum örgütlerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’ya tebrik ziyaretleri sürüyor. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ve Yönetim Kurulu üyeleri, Mızraklı’yı ziyaret ederek tebrik ettiler, görevinde başarılar dilediler.

Heyet adına konuşan Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, ”Tüm baskılara zorluklara rağmen halkımızı ve sizi tebrik ediyorum” dedi. Zor zamanlar atlatıldığını ifade eden Mızraklı, şunları söyledi: “Her toplum, her halk da zorluklar yaşar ama o zorluklardan çıkmasını bilmek gerekiyor. Bunun için de kolektif akla ve kolektif sağduyu gerek. Hepimizde daha iyi olabilir inancı var, daha iyi olabilir umudu var.”

Yerel yönetimlerin tüm halkı kapsaması ve sivil toplum örgütleriyle ortak hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Mızraklı, “Yerel yönetimler eksenli düşünüldüğü zaman sadece parti tabanlı veya parti politikası eksenli olmamalıdır, toplumun en geniş eksenini kaplayacak bir izdüşüm üzerinden politikalar belirlenmelidir. Yerel yönetimler bu çerçevede aktörleriyle ve paydaşlarıyla güçlü mekanizmalar oluşturulmalıdır. Burası yerel yönetim, burası sadece bir partinin yeri değil burası herkesin evi. Burada herkesin sözünün geçerli olması gerekir ve sonuçta da kolektif kararın da icracı tarafından işlevlik kazandırılması gerekir” diye konuştu.

‘Eksiğimizi söyleyin, bizi bağışlamayın’

Mızraklı, sivil toplum örgütlerinin öneminden bahsederek, “Boş geçen, hasar alan zamanlarımız oldu ama hiçbir şey için geç değildir prensibi ile hareket etmek gerekiyor. Kendimizi toparlamaya iyileştirmeye ihtiyacımız var, bunu da beraber yapacağız. Lütfen sözünüzü söyleyin, sözünüzü söylemekten sakınmayın. Eksiğimiz, yanlışımız olduğumuz zaman lütfen bizi bağışlamayın, yüzümüze söyleyin. Çünkü bu insanı güçlendirir” ifadelerini kullandı.

Görüşmenin ardından Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri Mızraklı’ya kitap hediye ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.