Mızraklı’nın Newroz mesajı; ‘Mutlaka Kazanacağız’

Mızraklı’nın Newroz mesajı; ‘Mutlaka Kazanacağız’
Tutuklu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Diyarbakır Newrozu’na gönderdiği mesajında dayanışma, örgütlülük ve birlik vurgusunda bulunarak, “Mutlaka kazanacağız” dedi.

TİGRİS HABER- Bu yıl “Her der Newroz, her dem azadî” şiarıyla gerçekleştirilen Newroz kutlamalarının finalinin gerçekleştirildiği Diyarbakır’da, halk sel olup Newroz Parkı’na aktı. Görevden alınarak 19 Ağustos 2019’da yerine kayyum atanan, tutuklandıktan sonra 9 yıl hapis cezası verilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Edirne F Tipi Cezaevi’nden Diyarbakır Newrozu’na mesaj gönderdi.

Dayanışma, örgütlülük, birlik

Mızraklı’nın mesajı şöyle:

“Amede Gûlistan Merhaba, Acıyı, yıkımı, direnişi, sevdayı ve zaferi aynı yüreğe aynı bilince sığdıran cesur yürekler merhaba. Bir yanımızda ağıtlar, tamamlanmamış yaslar bir yanımızda güven, umut, kararlılık ama önümüzde aşılması gereken zorlu patikalar var. Bütün bunları taşıyacak ve aşacak olan dayanışmamız, örgütlülüğümüz ve birliğimiz olacak.

Yüzyılın mücadelesiyle bugünlere geldik

Yüzyılın alacaklısı, mazlumu ve mücadelecisi olan bizler direnişle, onurla, alnı açık olarak bugünlere geldik. Yarınları özgürlük, eşitlik, demokrasi, adalet ve barışın coğrafyası, ülkesi ve dünyası yapabilecek düşünce ve inanca sahibiz.

Kawa’nın evlatları barışı müjdeleyecek

Bizler acıları emecek, taş üstüne taş koyacak, sofraya lokma, ayağa çorap olacak ama en fazla kadın, erkek, genç, yaşlı yarınlarımızın iradesi ve sahibi olacağız. Kawa’nın evlatları ülkeye özgürlük ve onurlu barışı müjdeleyeceksiniz. Newroz ateşleri yüreklerimizde daim, yolumuz açık ve aydınlık olsun.

Mutlaka kazanacağız! Serkeftin!” (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.