Moda Sahili'nde 'halay' çeken gençler serbest

Moda Sahili'nde 'halay' çeken gençler serbest
İstanbul’un Kadıköy'de ilçesinde halay çekenlere engel olan ve tepki üzerine havaya ateş eden polisin gözaltına aldığı beş kişiden dördü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, biri için ise ev hapsi kararı verildi.

TİGRİS HABER - Kadıköy Moda Sahili'nde Kürtçe müzik eşliğinde halay çekerken polis müdahalesine uğrayan gruptan gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmen beş genç için karar belli oldu.

Hakimlik, S.G, B.G, C.K. ile İ.A’nın imza atmayı içeren adli kontrol şartıyla, K.G’nin de ev hapsi tedbiriyle salıverilmesine hükmetti.

Polis havaya ateş açmıştı

Kadıköy'deki Moda Sahili'nde Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken bir gruba biber gazı ile müdahale eden polis, tepki gösterilmesi üzerine silahını çekip defalarca havaya ateş açtı. Olay yerinden uzaklaşan gençlerin peşinden koşan polis, beş genci gözaltına aldı.

Sosyal medyada birçok hesap tarafından gözaltına alınan ve ters kelepçeli bir şekilde yüz üstü yatırılmış gençlerin görüntüleri paylaşıldı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP, "Kadıköy sahilde Kürtçe müzik çalıp halay çektikleri gerekçesiyle polis müdahalesine ve Mehter Marşı eşliğinde işkenceye maruz kalan gençleri derhal serbest bırakın. Kürt düşmanlığınız da faşistliğiniz de sonunuz olacak. Bu zihniyetin kazanmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.