Mohsen Namjoo hedef gösterildi, konserleri iptal edildi

Mohsen Namjoo hedef gösterildi, konserleri iptal edildi
Hedef gösterilen İranlı sanatçı Mohsen Namjoo'nun Konya, Bursa ve Van’da yapacağı konserler iptal edildi.

TİGRİS HABER - Namjoo’nun 2 Aralık’ta İstanbul VW Arena’da, 3 Aralık’ta Bursa Merinos AKKM’de, 7 Aralık’ta Ankara Congresium, 8 Aralık’ta Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde 10 Aralık’ta ise Van Nur Tatar Spor Salonu’nda konser vermesi planlanıyordu.

Sanatçının şarkılarında Kuran ile alay ettiği ve ayetlerden şarkı yazdığı iddiasıyla başlatılan kampanya sonrasında Konya, Bursa ve Van’daki konserler iptal edildi.

Namjoo: Türkiye'ye olan sevgim İran'a olan kadar büyük

Konserlerin iptal edilmesi sonrasında Namjoo hakkındaki iddialara imzalı bir mektupla yanıt verdi. Namjoo, "Her zaman ilham kaynağım olan Kur'an-ı Kerim'le asla alay etmedim, O’nu küçük düşürmedim" dedi. “ Ben ne dinsizim, ne de Allah'sızım.” diye konuştu.

Mohsen Namjoo’nun mektubu şöyle:

Türkiye'ye ve Türk halkına olan sevgim, vatanım İran'a olan sevgim kadar büyük. Bunu söylüyorum çünkü Türkiye'deki izleyicilerim ve Türk halkı bana her zaman kendilerinden biriymiş gibi davrandı. Bu paylaştığımız bir aşk, hiçbir şeyin bizden alamayacağı bir aşk.

On yıl önce verdiğim ilk konserden bu yana Türkiye’de beşten fazla turne düzenledim. Her zaman sevgi ve saygıyla karşılandım, aynı şekilde karşılık verdim. Ama son zamanlarda, beni tanımayan küçük bir grup insan ve bu küçük grubu sosyal medyadan takip eden bazı kişiler, beni Kuran-ı Kerim'e hakaret etmekle suçladılar.

Sadece hayranlarıma değil, tüm inanç sahiplerine, bunun hiçbir dayanağı olmayan ciddi bir suçlama olduğunu ivedilikle belirtmek istiyorum. Bu suçlama, bu korkunç dedikodu, sadece sanatsal kariyerimi tehlikeye atmakla kalmıyor, aynı zamanda beni çok derinden yaralıyor. Benimle aynı inanca sahip insanların inancıma sırtımı döndüğümü söylemesi beni çok üzüyor.

Bu nedenle medyadan bu dedikoduları yaymamasını, yalan ve söylenti yaymayı bırakmasını ve gazeteciliğin kurallarına uymasını, sadece doğruyu yazmasını rica ediyorum.
Gerçek şu ki: Ben, Mohsen Namjoo, kutsal Meşhed şehrinde dindar bir ailede büyüdüm. 20 yaşıma kadar Kur'an kursuna gittim ve üç yıl boyunca üç büyük kıraat ustası olan Mustafa İsmail, Abdurrahman Tablawi ve Ragheb Gholush tarzında mukaddes Kur'an-ı Kerim okudum. Eğitimimden sonra Meşhed'de üç yıl geçirdim, Tecvid ilmini; Kuran kelimelerinin telaffuz bilgisini öğrettim.

Birçok kez üniversitelerde, özellikle ABD’de klasik Fars şiirinin Arap dilinin ritimlerini nasıl benimsediğini anlattığım dersler verdim.
Bu derslerde, Kur'an-ı Kerim'in bariz kutsal içeriğine ek olarak, ilahi kelamın mucizevi ve şiirsel ritimlerine de sahip olduğuna, bunun da çağlar boyunca benim gibi müzisyenleri ve şairleri cezbettiğine dikkat çektim. Başka bir deyişle, Kur'an-ı Kerim benim müzikal temelim oldu.
Büyük Mevlana'nın Mesnevi’sindeki ‘Musa ve Çoban’ kıssasında açıkladığı gibi, insanları Allah'a nasıl ibadet ettikleriyle yargılamamak gerekir, Allah'a inanmaları ve sevmeleri yeterlidir.

Şimdi duygularımı ve inançlarımı herkese açıklayayım:

- Türkiye'ye ve halkına olan sevgim sonsuzdur.

- Ben ne dinsizim, ne de Allah'sızım.

- Ben bir Müslümanım ve kendimi asla başka bir inanca ait olarak görmedim.

- Her zaman ilham kaynağım olan Kur'an-ı Kerim'le asla alay etmedim, O’nu küçük düşürmedim.

- Kuran'ın hiçbir ayetini değiştirmedim. Bu ciddi ve asılsız bir suçlamadır.

- Yayılan iftiraların aksine, Allah'a dua ettiğim Mojir 2016 şarkımı dinlemenizi tavsiye ediyorum.

- Tüm Türk halkından, ifade özgürlüğüne kalpten inanan ve saygı duyan herkesten, tüm bu suçlamaların asılsız saçmalıktan başka bir şey olmadığını gösterecek bu videoyu yaymalarını rica ediyorum. Dikkatle dinleyin! Şarkının sonundaki ses Allah’a yakaran sevgili babama aittir.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.