Mordem Sanat’ta uluslararası festival

Mordem Sanat’ta uluslararası festival
Şubatın soğuğunda sanat dolu günler. Mordem Sanat Merkezinde Uluslararası Solo festivali başlıyor.

Diyarbakır’da birçok dalda kültür sanat faaliyetleri yürüten, bir laboratuar haline gelen Mordem Sanat Merkezi, şimdi de 8- 16 Şubat arası düzenledikleri Uluslararası Solo Festivali ile birçok oyun ve gösteri ile seyircilerin karşına çıkmaya hazırlanıyor.

Mordem Sanat Merkezinin yönetici ve kurucularından Savaş Işık; “kaybolmaya yüz tutmuş kültürel mirasımızı ‘Şenlikli Toplum’ geleneğinin sanatsal formlarının korunması ve topluma geri kazandırılmasını amaçladıklarını, çocukların ve kadınların yeniden kültür hayatına katılmasını hedeflediklerini” söyleyen Işık; açıldıkları günden bu yana, Mordem Sanat Merkezi olarak;  farklı kültür ve sanat dallarında çeşitli projelerle seyirci karşısına çıktıklarını, ayrıca bünyelerinde;  Dans, Müzik, Plastik Sanatlar ve Tiyatro dallarında kurslar düzenlediklerini açıklayan Işık;  Mordem Sanat Merkezi olarak açılışını yaptıkları Eylül 2018’den günümüze kadarki çalışmalarını  “ Gönüllü ve profesyonellerden oluşan 6 Tiyatro oyuncusu çalışmaktadır. Eylül 2018'den bu yana, 12 tiyatro oyunu, 100 saatin üzerinde Kürt Dili, Edebiyat ve Estetik atölyesi, 23 konser, 14 dans gecesi, 650 saat dans dersi, 2000 saatten fazla müzik dersi, 600 saatten fazla drama dersi düzenledik. Plastik sanatlar alanında 500 saati aşkın heykel-resim dersi ve 20 özel eğitim öğrencisi çocukla 32 saat resim-heykel dersi düzenlenip iki ayrı yılsonu sergisi açtık.” Şeklinde özetledi. 

Savaş Işık düzenledikleri 8-16 Şubat arası Uluslararası Solo festivaline ilişkin ise;”Tüm gösterimler tek kişilik performanslar halindedir. Farklı kültürlerin ve farklı renklerin bir araya geldiği festival Diyarbakır'da ilk kez düzenlenecek. İlk olması sebebiyle Diyarbakır ve bölgede büyük ilgiyle beklenen festival şimdiden kültür sanat çevrelerini heyecanlandırdı.”şeklinde değerlendirerek; festivalde yer alacak gruplar ve oyunların programı hakkında ise;

 *     Holanda'dan; Merhaba Tanrı Gılgamış oyunuyla Şıhali Yalçıner,

 *    İran'dan; Sasan Ghacar Mimo Dinamik Atölye ve Oyun

         *   İran'dan 3 farklı monodram. (Urmiye, Tahran, Mahabad)

 *  Azerbaycan'dan bir monodram.

 * Türkiye'den; 2 tek kişilik Çocuk oyunu (İstanbul, Ankara)

  * 2 Solo çağdaş Dans gösterisi”  olacak şeklinde açıklamalarda bulundu

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.