Muhammed Yakut Almanya Duisburg'da toprağa verildi
TİGRİS HABER - Kıbrıslı kumarhane baronu Halil Falyalı'nın bir numaralı muhasebecisi ve hatta faillerinden biri olduğu iddia edilen Cemil Önal, Falyalı suikastinin ardından yaptığı birçok ifşayla gündeme gelmişti. "Delilerin Delisi" hesap adıyla sosyal medyada çektiği videolarla birçok siyasi ve kirli ilişkileri ifşa eden ve kırmızı bültenle aranan Diyarbakırlı Muhammed Yakut, iddialara göre Cemil Önal ile görüşmek üzere Hollanda'ya giderken yakalanıp cezaevine konulmuştu.
Yakut cezaevine konulduktan sonra Cemil Önal, Hollanda'da bir otelin bahçesinde silahlı saldırıya uğrayıp öldürülmüştü. 62 gün cezaevinde kalan Yakut'un cezaevinden çıktıktan saatler sonra Almanya sınırında bir mekanda kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği açıklanmıştı.
Diyarbakır'a getirilmesi beklenen cenaze, Muhammed Yakut'un vasiyeti üzerine Almanya'nın Duisburg kentinde bulunan cemevinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
Ölmeden önce Saymaz'ı aradı
Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Yakut'un ölümünden sonra canlı yayında Muhammed Yakut'un kendisine ulaştığını ve birkaç gün içerisinde önemli açıklamalar yapacağını söylediğini ancak bu açıklamaları yapamadan hayatını kaybettiğini söylemişti. Saymaz, Yakut'un yakınındaki isimlerle yaptığı görüşmelerde, Muhammed Yakut'un Hollanda'da cezaevinde zorluklar yaşadığını ve bu zorluklar nedeniyle 62 günde 15 kilo verdiğini anlatmıştı.
(Yakut'un hayatını kaybetmeden saatler önce çektirdiği son fotoğrafı)
Kaynak:Halk Tv
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.