Muhatapları cezaevini soruyor: Kültür merkezi mi, müze mi?

Muhatapları cezaevini soruyor: Kültür merkezi mi, müze mi?
‘Sur Kültür Yolu’ festivalinin devam ettiği, kentin yoğun ziyaretçi akınına uğradığı bir süreçte bugün Diyarbakır’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14.00’te istasyon meydanında konuşacak

TİGRİS HABER - ‘Sur Kültür Yolu’ festivalinin devam ettiği, kentin yoğun ziyaretçi akınına uğradığı bir süreçte bugün Diyarbakır’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14.00’te istasyon meydanında konuşacak. Erdoğan’ın E tipi cezaeviyle ilgili ne söyleyeceği merak konusu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılışlar yapmak üzere Diyarbakır’a geleceği haberi üzerine hummalı bir çalışma başlatıldı. AK Parti, il ve ilçe teşkilatları, bugünkü miting için vatandaşı istasyon meydanına davet ederken, Valilik, kayyum belediyeleri de mitinge katılım için vatandaşlara SMS gönderdi, sosyal medya hesaplarından çağrı yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da miting öncesi Diyarbakır’a geldi, ilçelere geziler yaptı.

Diyarbakır, Sur Kültür Yolu festivali etkinlikleri nedeniyle yoğun bir ziyaretçi akınına uğradığı bir dönemde gerçekleşen ziyaret, AK Parti teşkilatlarını memnun ederken, Cumhurbaşkanının Diyarbakır’da vereceği mesajların önemli olacağına dikkat çekildi. Cumhurbaşkanının, toplu açılış töreninin yanı sıra Diyarbakır’a ve bölge halkına seçimler öncesinde önemli mesajlar vereceği öğrenildi.

Toplu açılışlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saat 14.00’te istasyon meydanında yapacağı konuşmanın ardından, Kayapınar ilçesinde gerçekleşen bazı yatırımların açılışını yapacağı, bu arada daha önce sözünü ettiği E-tip cezaevinin Kültür Merkezine dönüştürülmesi çalışmaları hakkında bilgiler vereceği de öğrenildi. Erdoğan’ın ziyareti öncesi Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi bir günde boşaltıldı. 270 tutuklu ve 170 personel, kentteki diğer cezaevlerine sevk edildi.

Kültür merkezi mi, müze mi?

Erdoğan, 9 Temmuz 2021'de katıldığı bir televizyon programında Diyarbakır Cezaevine dair, "Geçmişte uzunca bir dönem adı zulümle, işkenceyle, insanlık dışı muamele ile anılan Diyarbakır Cezaevi'ni yakında boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Adalet Bakanlığımız bu konuda gerekli hazırlığı yapıyor. Böylece Diyarbakır'ın hafızasındaki bir kötü anıyı ortadan kaldırmış oluyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Ancak söz konusu cezaevinde ağır işkencelere maruz kalanlar, cezaevinin müzeye dönüştürülmesini istiyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.