Muhtar Saati uygulaması sürüyor

Muhtar Saati uygulaması sürüyor
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun talimatıyla başlatılan “Muhtar Saati” uygulaması sürüyor.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla başlatılan ‘Muhtar Saati’ uygulaması, Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya, Vali ve Büyükşehir Belediye kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, DİSKİ Genel Müdür V. Dr. Ahmet Naci Helvacı, Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdür V. Sırrı Büyükpolat, Karayolları 9. Bölge Müdür yardımcısı Savaş Bayındır, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları ve çok sayıda muhtar katıldı.

diyarbakir--buyuksehir-muhtar-saati-(6).jpg

 Güzeloğlu, toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla ilgili muhtarları bilgilendirdi. Muhtar Saati uygulaması ile mahallelerdeki sorunları daha doğru tespit etmeye başladıklarını ifade eden Güzeloğlu, hızla çözüm ürettiklerini aktardı. Toplantıda Kaymakamlarla gerekli yazışmaların yapıldığını belirten Güzeloğlu, başta abonelikler olmak üzere DİSKİ’nin hizmetleri ile ilgili eksiklik ve yanlışlıkların giderileceğini aktardı. Mahallelerin birer meydana kavuşması, mahallelere parke taşı döşenmesi, kent mobilyalarının konulması, ışıklandırılması ve çocuk oyun parklarının yerleştirilmesi noktasında söz verdiklerini hatırlatan Güzeloğlu, “Bu konuda bugüne kadar hiçbir yardım almayanlardan başlayarak sırasıyla nasıl diyorsak ki iki yıl içerisinde yolu, suyu, alt yapıyı bitireceğiz. Bu konuda hazırlıklarımızı yaptık 15 milyon liraya yakın bir rakamla bunlara başlayacak inşallah iki yıl içerisinde tamamlayacağız” dedi.

diyarbakir--buyuksehir-muhtar-saati-(1).jpg

‘Eksiklikleri bildirin’

Güzeloğlu, kendileri için 2020 yılının hizmet için önemli bir yıl olduğunu vurgulayarak, “Dere yatakları, taşkın riski olan alanlar, köprü ve mazgal gibi yapılarda tıkanıklık varsa bunlar taşkın nedenidir. Bunlar mal ve can riskidir bunların tespiti ve kalmışsa eksikleri bunları bildirin” diyerek muhtarların kendi mahallelerinde insiyatif almasını istedi. Eğitimi çok önemsediğini dile getiren Güzeloğlu, muhtarların okul çevresi, altyapısı, geliş gidiş güzergâhları ve okullarla ilgili sıkıntıların kaymakamlıklara bildirilmesini söyledi.

diyarbakir--buyuksehir-muhtar-saati-(4).jpg

‘Çocuklar bizim en önemli varlığımız, gençler bizim en önemli zenginliğimiz’

Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 1 milyon liralık bir kaynağı Diyarbakır’daki çocukların eğitim seviyesinin arttırılması için ayırdıklarını ifade eden Güzeloğlu, “İlimizdeki çocukların eğitim kalitesinde kullanmak üzere bir protokol imzaladık. 600 bine aşkın çocuğumuz bugünden sene sonuna kadar deneme, değerlendirme sınavlarına girişini ücretsiz olarak biz sağlayacağız. Onları hazırlamak adına eğitimdeki başarısını arttırmak adına, Diyarbakır’ın eğitiminin gelecekte istediğimiz yere gelmesi noktasında bunu çok önemsiyoruz. Çocuklara kitaplar ve bilgi kaynaklarını ücretsiz dağıtacağız. Eğitimde önümüzdeki sene içinde Diyarbakır’da ciddi bir derslik açığımız var. Şuan itibariyle merkez ve bağlı ilçelerinde mevcut sınıf mevcudunu tutmak için yaklaşık 400 derslik yapmamız gerekiyor. Şuanda yeniden yapmak mümkün değil ama bina kiralamaya geçeceğiz birçok yerde. Çünkü eğitim bizim en önemli alanımız. Çocuklar bizim en önemli varlığımız, gençler bizim en önemli zenginliğimiz ve güzelliğimiz. Bunları hayata hazırlamamız lazım” dedi.

diyarbakir--buyuksehir-muhtar-saati-(2).jpg

Toplantıya katılan muhtarlar ise mahallelerinde yaşanan sorunları ilettiler. Muhtarların ifade etikleri sorunların muhatabı olan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı daire başkanları, konu hakkında muhtarları bilgilendirdi.(Haber Merkezi)

diyarbakir--buyuksehir-muhtar-saati-(1).jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum