Muhtar'a tuvaletsiz, banyosuz konteyner verildi

Muhtar'a tuvaletsiz, banyosuz konteyner verildi
Diyarbakırlı muhtar, AFAD tarafından kendisine verilen konteyner tuvaletsiz ve banyosuz olunca, ailesiyle ayrı yaşamaya başladı. Ailesini kent merkezinde kiraladığı eve yerleştiren muhtar, barınma sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Serhat Özdemir/Özel Haber

TİGRİS HABER - Maraş Merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 1'i boş 7 bina yıkılırken birçok bina da hasar gördü. Kent genelinde ağır hasarlı binaların yıkımları sürerken, bir yandan da depremzedelere yardım dağıtımlarında sorunlar, depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen sürüyor.

Depremde Sur ilçesine bağlı Alabal mahallesindeki bazı evler hasar aldı. Mahalle muhtarı Mehmet Toy'un evi ise ağır hasarlı olması nedeniyle yıkım kararı verildi. 2 ay önce evi yıkılan Mehmet Toy'a AFAD tarafından 2 konteyner gönderildi. Konteynerların kurulumu yapılmazken, içerisinde tuvalet, banyo ve mutfak da bulunmuyor. Ailesini şehir merkezinde kiraladığı eve yerleştiren Toy, zor zamanlar yaşadığını, zorunlu olarak köye gidip, akşam dönmek zorunda olduğunu, bazen de konteynerda tek başına kaldığını söyledi.

Mehmet Toy, Belediye'ye başvurduğunu, onların ise AFAD’a yönlendirdiğini, ancak sorunun çözülmediğini ifade etti. En son şikayetini CİMER’e ileten muhtar, sonucun ne olacağını merakla bekliyor.

'Kış geleceği için zorluk yaşıyorum'

Kış aylarının yaklaştığını söyleyen Mehmet Toy, yetkililere seslenerek, şunları söyledi;

"Ben ve çocuklarım çok sıkıntı yaşıyoruz. Okuyan çocuklarım var, çocuklarımla mağdur durumdayız, AFAD’ın verdiği konteynerler yaşam konteyneri değil, içinde barınamıyorum. Konteynerler'ın kurulumu da yapılmadı. Ekiplerden konteynerların yaşanılabilir bir hale getirilmesini istiyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.