Muhtarlık koltuğunu eşine bıraktı

Muhtarlık koltuğunu eşine bıraktı
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Mahalle Muhtarı Songül Doğan, önceki dönemin muhtarı olan eşinden koltuğu devir alarak mahallesini yönetiyor.

TİGRİS HABER - Ağaç geçidi Mahalle Muhtarı Songül Doğan, geçen dönem eşinin muhtar olduğunu belirtirken, talep ve istişareler sonucu bu dönem kendisinin muhtar seçildiğini söyledi. Talebi üzerine eşinin de ‘kadınlara, mahalleye ve köylere değişiklik olsun’ dediğini aktaran Muhtar Songül, “Mahallenin sorunları bize gelince elimizden geldikçe çözmeye çalışıyoruz. Kadınların da muhtar olma hakkı var. Kadınlar oturmasınlar, sadece ekmek yapmasınlar, çocuklara bakmasınlar. Onlar da biraz güçlü olsunlar. Onların da hakkı var. Muhtar olsun, Belediye Başkanı olsun, her şey olsunlar. Bütün sorunları kadınlar üzerinden çözüyorum. Erkeklere yol vermiyoruz. Ben de üstüme düşen bütün görevlerimi yerine getirmeye çalışıyorum” dedi.

Erkek ne hakka sahipse kadınların da o hakka sahip olması gerekiyor

Songül Doğan’ın eşi eski muhtar Serhat Doğan, vatandaşların görüşünü aldıktan sonra adaylıktan çekilip, eşini aday gösterdiklerini belirtti. Birlikteliğe vurgu yapan Doğan, “Kendisi muhtar seçildi. Ben de şu an onun birinci azasıyım. Görevi beraber yürütüyoruz. Kurumlarımız olsun, belediye başkanımız olsun, diğer kurumlarımız olsun eşimle beraber gittiğimiz zaman geri çevrilmiyoruz. Sorunlarımızı halledip, halkımızı memnun ediyoruz. Hayat müşterektir. İkimizin de borusu ötüyor. Gerek evde, gerekse dışarıda olsun saygı duyuyorum, muhtarımdır. Yaklaşık 20 yıldır evliliğimiz var. Anlaşmadığımız bir konu yok. Kadınların da seçme ve seçilme hakkı var. Gerek muhtar olsun, belediye başkanı olsun, vekillik olsun, cumhurbaşkanı olsun, bakanlık olsun. Erkek ne hakka sahipse kadınların da o hakka sahip olması gerekiyor” diye konuştu. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.