Munzur Festivali’nde üç grup festivale 'uygun' görülmedi!

Munzur Festivali’nde üç grup festivale 'uygun' görülmedi!
Ermeni dans grubu Veradardz Folk Grup, Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi, Tunceli Valiliği tarafından festival programından çıkarıldı.

TİGRİS HABER - Tunceli Valiliği, 3-6 Ağustos’ta düzenlenecek 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde sahne alması planlanan Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Ermeni dans grubu Veradardz Folk Grup’u festival programından çıkardı.

Dersim Belediyesi, Tertip Komitesinin açıklamasını sosyal medya hesabından duyurdu:

“Tunceli Valiliği'nin 28 Temmuz tarihli 2023/275 sayılı yazısı gereğince Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Veradardz Folk Grup’u festival programında yer almasının uygun görülmediği bildirilmiştir.

21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali programı kapsamında Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Veradardz Folk Grup'un sahne alamayacakları, ancak geri kalan festival programının merkez ve ilçelerde tüm coşkusuyla aynen uygulanacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.”

“Tüm Dersimli ve Dersimli dostlarımızı festivalimize bekleriz”

Gazete Duvar'dan Duygu Kıt’a konuşan Dersim Dernekleri Federasyonu Başkanı Özkan Tacar, “Bu gruplarımızın 'festivalin bizim yüzümüzden olumsuz bir noktaya çekilmesini istemeyiz' demeleri festivalin yapılması açısından olumluluktur. Tertip Komitesi olarak, bu üç grubun dışında festival aynen devam edilecek diye irademiz var. Dolayısıyla bu gruplarımızla diğer sanatçı dostlarımız belki bir parçayla dayanışma göstererek bu giderilebilir. İl merkezi ve ilçelerimizde coşkulu bir şekilde festivalimizi yapacağız. Tüm Dersimli ve Dersimli dostlarımızı festivalimize bekleriz” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.