Musul’da düğün salonundaki yangında 93 kişi öldü

Musul’da düğün salonundaki yangında 93 kişi öldü
Irak’ın Musul kentinde bir düğün salonunda çıkan yangında 93 kişi öldü, 100 kişi yaralandı. Irak İçişleri Bakanlığı, Musul'da bir düğün salonunda çıkan yangında can kaybının 93, yaralı sayısının ise 100 olduğunu açıkladı. Ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

TİGRİS HABER - Irak İçişleri Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Ortak Operasyonlar Komutanlığı Güvenlik Medya Ağı Başkanı Saad Maan, yaptığı basın açıklamasında, düğün salonundaki yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 93 olduğunu belirtti. Yangında 100 kişinin yaralandığını aktaran Maan, hastanede yatanların sayısının ise 69 olduğunu kaydetti. Maan, Musul'daki düğün salonu yangınının bir suçtan kaynaklı olmadığını, olayın güvenlik prosedürlerine uyulmaması sonucu meydana geldiğini sözlerine ekledi.

Irak İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Musul'a bağlı Hamdaniye ilçesinde 4 düğün salonu sahibi hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı bildirildi. Irak resmi haber ajansı INA, daha önce Musul Sağlık Dairesi'ne dayandırdığı haberinde, yangında ölü sayısının 100 olduğunu duyurmuştu. Havai fişekler nedeniyle çıktığı bilgisi basına yansıyan yangın esnasında düğün salonunda 800 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Irak Cumhurbaşkanı "soruşturma" istedi

Öte yandan Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Musul'daki düğün salonu yangınına ilişkin soruşturma başlatılmasını istedi. Irak Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Reşid'in, "Hamdaniye ilçesindeki evlatlarımıza yönelik yaşananlar acı verici bir faciadır. Bu olay tüm Iraklıların kalbini yaraladı." ifadelerini kullandı.

Reşid, olayın aydınlatılması için soruşturma başlatılmasını istedi.

Irak'ta Şiilerin en büyük dini mercisi Ayetullah Ali es-Sistani'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, dini mercinin Musul Hamdaniye'de yaşananlardan ötürü derin üzüntü duyduğu aktarıldı.

Yas ilan edildi

Öte yandan, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, yangın nedeniyle ülke genelinde 3 günlük yas ilan etti. Düğün salonu sahibinin yakalanması için operasyon başlatıldı

Musul Ortak Operasyonlar Komutanı Abdullah Ramazan Atiye de olay yerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Atiye, yangına ilişkin inceleme başlattıklarını ve ilk belirlemelere göre salonun düğün etkinliği için elverişli bir yer olmadığını belirtti. Olay sonrası düğün salonu sahibinin yakalanması için operasyon başlattıklarını kaydeden Atiye, salonda çalışan 9 kişinin güvenlik güçleri tarafından yakalandığını söyledi. Atiye, düğün salonu sahibinin Erbil’e kaçtığını öğrendiklerini ve bu kişinin yakalanması için IKBY makamlarıyla temas halinde olduklarını ifade etti. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.