Karamollaoğlu: Mutlaka adalet tesis edilmelidir

Karamollaoğlu: Mutlaka adalet tesis edilmelidir
Herkesin huzur içinde olmak istediğini ifade eden Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, "Huzurun temel şartı adaletin tesisidir. Sıkıntıya düşen herkes yeri geldiği zaman adalet mekanizmasına müracaat edebilmeli ve mutlaka adalet tesis edilmelidir” dedi.

karamolaoglu4-tigris.jpegMahsum KARA

TİGRİS HABER - Diyarbakır'a gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kayapınar ilçesinde yer alan seçim bürosunu ziyaret etti. Ziyaretin ardından partisinin Diyarbakır teşkilatının Sur ilçesinde bir toplantı salonunda düzenlediği 'Diyarbakır Buluşma' etkinliğine katıldı. Millet İttifakı milletvekili adayları ve il temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda konuşan Karamollaoğlu, "Ülkemizin daha güzel bir iklime kavuşmasının sağlanması gerekiyor. Bunu sağlayabilmek o kadar da kolay olmayacak gibi geliyor. Ama attığımız adım kesin olarak, iktidarı ayın 14’ünde değiştirecektir. Herkes huzur içinde olmak ister. Huzurun temel şartı adaletin tesisidir. Sıkıntıya düşen herkes yeri geldiği zaman adalet mekanizmasına müracaat edebilmeli ve mutlaka adalet tesis edilmelidir” dedi.

karamolaoglu1-tigris.jpeg‘Devletin tesisleri, arsaları bütünüyle satıldı’

Devletin tesisleri ve arsaları bütünüyle satıldığını ifade eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Devletin tesisleri, arsaları bütünüyle satıldı. Bunların satılmasının meydana getirdiği boşluğu özel sektör ve şahıslar dolduramadı. Böyle olunca da biz güçlü ülke olma özelliğini adım adım kaybettik. İnsanlarımız da kendi yaşadıkları topraklarda huzurlu bir imkana kavuşamamış oldu. İşsizlik sayısı aldı başını gitti. Rakamlara baktığımızda sanki işsizlik daha az sayıdaymış gibi gösteriliyor. Bugün Türkiye’de 12 milyona yaklaşan sosyal yardımlardan istifade ederek, hayatını idame ettirmeye çalışan insanlarımız var. Bu insanlar çalışamıyor ve çalışmıyorlar. Sadece devletin verdiği birkaç kuruşla geçinmeye çalışıyorlar. Türkiye’de Yüzde 15’e varan bir işsizlik var. Kendi politikalarımızı iyi belirlemeye ihtiyacımız var. Komşu ve diğer ülkelerle şahsiyetli bir politika izlemek mecburiyetindeyiz. Biz ilk adımı bulunduğumuz bölgedeki Müslüman ülkelerle daha yakınlaşmaya mecburuz” diye konuştu.

‘Bu sistem değişmeden otoriterlik ortadan kalkmaz’

Şu anda Türkiye’nin bir soygun ülkesi olduğunu ifade eden Temel Karamollaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdi: “Bu iktidarın önemli birkaç özelliği var. Yolsuzluk, israf, soygundur. Allah nasip ederse biz iktidara geldiğimiz zaman bu tip problemler ortadan kalkacak. Arkadaşlarımız bir buçuk sene içerisinde her konuda değişikliklerin nasıl yapılacağına karar verdiler. 6 ayrı siyasi parti olarak bir araya gelmemizin bir temel sebebi vardır. Oda Cumhurbaşkanlığı sistemini değiştirmektir. Bu sistem değişmeden otoriterlik ortadan kalkmaz. Cumhurbaşkanı hesap verebilmelidir. Aldığı kararlar Mecliste müzakere edilebilmelidir. Bunu bugün yapmak mümkün değildir. Bu sistemi de geldiğimiz gibi değiştirme imkanı da yoktur. Anayasanın değişmesi lazımdır. Dedik gelin bir araya gelelim bu anayasayı nasıl değiştireceğimizi bir kere ortaya koyalım. Bu geçiş döneminde Türkiye nasıl yönetilecek onun da temel prensiplerini belirleyelim. Şu anda bizim ne kadar süre iktidarda kalacağımız seçimden sonra belli değildir. Ben seçimi kazanacağımıza ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum. Birbirinden farklı görüşlere sahip 6 siyasi parti her ay bir araya gelerek bir takım kararlar aldık. Bu kararlar Cumhurbaşkanlığı sistemi değişene kadar devam edecektir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.