Nebati: EYT tazminatları için işverenlere kredi desteği sağlanacak

Nebati: EYT tazminatları için işverenlere kredi desteği sağlanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT kapsamında doğacak tazminat hakları için işverenlere kredi desteği sağlayacaklarını duyurdu.

TİGRİS HABER - Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi henüz yürürlüğe girmeden, işverenlerin üç talebi de hükümet tarafından kabul edildi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Burak Akkol dün yaptığı açıklamada; emekli olup da çalışmaya devam edenlerin SGK prim farkının giderilmesi, tazminatlar için Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) destek sağlanması ve planlama dahilinde emekli olunması taleplerinin Çalışma Bakanlığı tarafından kabul edildiğini duyurdu.

Bu gelişmenin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, işverenlere kredi desteği için çalışma başlatıldığını duyurdu. Nebati, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Bu çerçevede, işverenlerimizin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlıklar başlatılmıştır.”(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.