‘Nerede olursanız olun oy kullanmak vatan borcudur’

‘Nerede olursanız olun oy kullanmak vatan borcudur’
Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için bir videoyla yurt dışı seçmenine seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, "Nerede olursanız olun oy kullanmak vatan borcudur" dedi.

TİGRİS HABER - Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylardan hiçbirinin yüzde 50 oranını geçememesinin ardından seçim çalışmalarını hızlandırdı. Bir videoyla yurt dışı seçmenine seslenen Kılıçdaroğlu, "Nerede olursanız olun oy kullanmak vatan borcudur" dedi.

Kılıçdaroğlu paylaştığı videoda şunları söyledi:

‘Sandığa gitmek bir vatan borcudur’

"Sevgili halkım, yarın yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, güzel ülkemizin geleceği için bir kez daha sandık başına gidecek. Gurbette olan, sıla hasreti çeken soydaşlarımız, vatandaşlarımız; dünyanın neresinde olursanız olun bu seçimde sandığa gitmek bir vatan borcudur. Çünkü bu mesele artık bir seçimden öte bir referandumdur. Bir önceki referandumun ardından neler yaşadığımızı gördünüz Bu seferki ise ülkemiz için son çıkıştır. Sandığa gelin, etrafınızdakileri de sandığa getirin. Vatanınız için oy verin.

‘Oyunuza sahip çıkmaya çağırıyorum’

‘Öyle içi boş bir çağrıda değil bu. Sorunlarınız da o sorunların çözümlerini de gayet iyi biliyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, güçlü varlık gösterebilmeniz için yurt dışı seçimi çevresi oluşturacağız. Türkiye'de emekli olup başka bir ülkede çalışırken size uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını ve emekli aylıklarınızın iyileştirilmesini sağlayacağız. Türkiye'de sağlık hizmetlerinden eşit şekilde yararlanabileceksiniz. Sizi yok sayarak hayata geçirilen otomatik bilgi paylaşımı anlaşmasının uygulanmasında yaşanabilecek mağduriyetleri gidereceğiz. Yurt dışında kullandığınız otomobilin Türkiye'de kalış sürelerini uzatacağız. Fahiş uçak bileti fiyatlarını makul seviyelere çekeceğiz. Türkiye'ye gelirken beraberinizde getirdiğiniz telefonların kullanım sürelerini uzatacağız. Mavi kartlı kardeşlerimizin sıkıntılarını, vatandaşlarımızla eşit imkanlar sağlayarak çözeceğiz ve daha birçok adım atacağız. Şüpheniz olmasın, bu kez daha emin, daha kararlıyız. Sizleri önce oy vermeye sonra da oyunuza sahip çıkmaya çağırıyorum

Unutmayın, 28 Mayıs'ta oylarınızı koruma üzere 1 milyon kişi sandık başında olacağız. Bu demokrasi mücadelesine omuz vereceğinize yürekten inanıyorum." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.