'Newroz'da tarihin en büyük mitingini yapacağız'

'Newroz'da tarihin en büyük mitingini yapacağız'
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kozluk'ta binlerce kişinin katıldığı mitingde konuştu. Demirtaş, tarihin en büyük mitinglerini Newroz'da yapacaklarını belirterek, "Başkan Apo'nun özgürlüğünü sağlayacağız" dedi.

BATMAN Batman'a bugün gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı üçyolda aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Batman Belediye Başkan Adayları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel'in de bulunduğu yüzlerce kişi karşıladı. Demirtaş, buradan Kozluk'a geçti. Demirtaş'ı Kozluk'ta binlerce kişi, "Öcalan'a özgürlük Kürdistan'a statü" sloganıyla karşıladı. Kozluk merkezde şehir turu atan Demirtaş, binlerce kişinin katıldığı üçyoldaki mitinge katıldı. 

Demirtaş, ilk defa genel seçim havasında bir yerel seçime girdiklerini belirterek, "Bu seçimde sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğiz, sadece belediye başkanına oy vermeyeceğiz. Türkiye'de yaşayan herkesin, Türkiye'de yaşayan bütün ezilenlerin, bütün farklı kimliklerin kendi iradesini, kendi çözüm projelerini ortaya koyacağı bir seçim olacak. Yani açıkça şunu söyleyebiliriz; bir yanda köhnemiş devlet partileri olacak, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvete bulaşmış devlet partileri, bir yanda da onurlu bir mücadele veren Kürt halkının katıldığı bir seçim olacak" dedi.

“BDP olmasaydı, bu topraklara barış gelmezdi.” Diye konuşan Demirtaş; “ BDP olmasaydı, kim size haddinizi bildirecekti. Seçimlere az zaman kaldı, ikna olmamış kim varsa ikna edeceğiz. Bu topraklarda bu faşizan zihniyeti bir daha dirilmemek üzere gömeceğiz. En büyük kitlesellikle, tarihin gördüğü en büyük, en doğru mitinglerini bu Newroz'da yapacağız ve Başkan Apo'nun özgürlüğünü sağlayacağız. Bugüne kadar BDP belediyelerinin başarısı sizlerin sayesinde gerçekleşti. BDP bugüne kadar bu topraklara gelmemiş hizmetleri getirdi. Önümüzdeki dönemde kozluğun bütün musluklarından kesintisiz su akacak, yer altı şebekeleri projeleri gerçekleştirilecek" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.