Nihat Hatipoğlu: Diyarbakır sahabe şehridir

Nihat Hatipoğlu: Diyarbakır sahabe şehridir
Ünlü İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, “Benim için önce Medine sonra Diyarbakır gelir. Diyarbakırlılardan çok Diyarbakırlıyım. Gençliğim buralarda geçti. Bu kent sahabe kentidir” dedi.

TİGRİS HABERKayapınar Belediyesinin organize ettiği ‘dosta doğru sohbeti’ etkinliğine İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu katıldı. Cigerhun Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç’un yanı sıra yüzlerce Kayapınarlı vatandaş katıldı.

Yoğun ilgi gören etkinlik Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Recep Arslan sahne aldı. Semazen gösterimi eşliğinde Kürtçe ve Türkçe ilahileri seslendiren Arslan, izleyicilerden büyük alkış aldı.  Duygu selinin yaşandığı etkinlikte Diyarbakırlı Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ‘Dosta Doğru’ sohbeti için sahneye çıktı.

Önce Medine sonra Diyarbakır gelir

Burada kısa bir konuşma yapan Hatipoplu, “Diyarbakır’da olmak benim için çok farklı. Diyarbakırlılardan çok Diyarbakırlıyım. Gençliğim Diyarbakır’da geçti. Dokunmadığım yer yok. Burada olmak çok farklı ve burada olmayı çok seviyorum. Benim için önce Medine sonra Diyarbakır gelir. Yüce Allah kardeşliğimizi, Gönülden birbirimizi sevmeyi, eksiğimizi ve gediğimizi kapatmayı nasip etsin” dedi.

Diyarbakır insanı çok güzel

Pandemiden dolayı 2 yıldır konferanslara katılmadığının altını çizen İlahiyatçı Hatipoğlu, şöyle dedi: “Bildiğiniz gibi Koronaya yakalandım. Çok kötü günler yaşadım. Hastalığı ağır geçiriyordum. Ama milyonlarca insan dua etti. Elhamdülillah o duaların sayesinde atlattık. Geçen ya bir daha koronaya yakalandım. Allah bu hastalığı bir daha göstermesin. Önceki gün Kozluk’ta dün de Siirt’teydim. Bugün de Diyarbakır’dayım. Diyarbakır’ın insanı çok güzel. Konuşmaları lehçeleri, misafirlere verdikleri ilgiyi çok seviyorum.

Sahabe şehri

Diyarbakır’ın peygamberler ve sahabeler şehridir. Diyarbakır’da iki peygamber var. 27 sahabe var. 27 sahabenin Hz. Halid Bin Velid’in oğlu Hz. Süleyman var. Hz. Halid Bin Velid dünyada katıldığı hiçbir savaşı kaybetmemiş. Dünya’da ender görülen bir savaşçıydı” diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren sohbet sonunda İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, kendisini her yıl Diyarbakır ve Kayapınar halkıyla buluşturan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç’a teşekkür etti.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç ise birkaç program ile Nihat Hatiploğlu’na olan hasreti birkaç program ile gidermeye çalıştıklarının altını çizerek, Sizi Diyarbakır’da görmekten, dinlemekten büyük bir mutluluk duyduk. Biliyoruz, programınız çok yoğun. Ama Diyarbakır deyince zaman ayırdınız, geldiniz. Ama Diyarbakır’da size hasret kalmış, onu bugün gördük. İnşallah birkaç program ile bu hasreti gidermeye çalışacağız. Programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Vekili Koç, Hatipoğlu’na hediye taktim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.