Nisan 2012'de öldü, Eylül 2013'te firar etti!

Nisan 2012'de öldü, Eylül 2013'te firar etti!
Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden 24 Eylül 2013 tarihinde tünel kazarak firar eden 18 PKK'liden 17'si yapılan operasyon sonucunda askerler tarafından kente 20 kilometre uzaklıkta bulunan Karacehennem Ormanları'nda yakalandı.

BİNGÖL - Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden firar eden 18 PKK'li hakkında "kamu davası" açılırken, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2012 yılının başından cezaevinde firarın gerçekleştiği 24 Eylül 2013 tarihine kadar kalan 43 tutsak hakkında dava açılması dikkat çekti. 3 Nisan 2012 tarihinde cezaevinde yaşamını yitiren hasta tutsak Mahmut Karataş'a da dava açılması ise skandalın bir başka boyutu oldu. 


Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden 24 Eylül 2013 tarihinde tünel kazarak firar eden 18 PKK'liden 17'si yapılan operasyon sonucunda askerler tarafından kente 20 kilometre uzaklıkta bulunan Karacehennem Ormanları'nda yakalandı. Yakalanan 17 PKK'li tutsağın bir kısmı Van F Tipi Kapalı Cezaevi'ne, bir kısmı da Ankara Sincan Kapalı Cezaevi'ne sürgün edildi. Cezaevinden firar eden 18 PKK'li tutuklu ve hükümlü hakkında Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Kamu malına zarar verme", "Hükümlü veya tutuklunun kaçması" iddiasıyla "kamu davası" açıldı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede cezaevinin B5 ve B6 koğuşlarında 2012 yılının başında itibaren kalmış tüm tutsakların suçlanması dikkat çekti. 

İddianamede tünelin 2012 yılının başında kazılmaya başlandığı belirtilirken, 25 Eylül 2013 tarihinde tünel kazma işleminin sonlandığı belirtiliyor. Bu süreç içerisinde B5 ve B6 koğuşlarında kalan 43 PKK'li tutuklu ve hükümlü hakkında hazırlanan iddianamede, yer alan detaylar ise dikkat çekiyor. 

Ölen tutsak içinde soruşturma açıldı

Bingöl M Tipi Cezaevi'nde hastalığından kaynaklı 3 Nisan 2012 tarihinde yaşamını yitiren Mahmut Karataş adlı PKK'li tutsak için de iddianame hazırlandı. Cezaevinde iki gözü görmeyen, ileri derece şeker hastası Karataş, tahliye edilmediğinden kaynaklı 65 yaşında cezaevinde yaşamını yitirdi. 

firar-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.