Nüfusu 890 olan köyde, AK Parti'ye bin kişi katıldı iddiası

Nüfusu 890 olan köyde, AK Parti'ye bin kişi katıldı iddiası
Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi’ndeki 890 nüfuslu Sakallı Mahallesinde bin kişinin AK Partiye geçtiği iddia edildi. Törene katılan Mehdi Eker ile Alaattin Parlak’ın sosyal medya hesaplarından bu konuya dair tek kelime yazmaması dikkat çekti.

 TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi’ndeki 890 nüfuslu Sakallı Mahallesinde bin kişinin AK Partiye geçtiği iddia edildi. Törene katılan  Mehdi Eker ile AK Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak’ın sosyal medya hesaplarından bu konuya dair tek kelime yazmaması dikkat çekti.

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi Sakallı mahallesinde ikamet eden ve çoğunluğu HDP’li olan bin kişilik grubun belediye hizmetlerinden dolayı AK Partiye katıldığı belirtildi. Vatandaşların katılımıyla Sakallı mahallesinde tören düzenlendi. Ak Parti Diyarbakır il teşkilatının daveti üzerine törene Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Milletvekilleri Ebubekir Bal, Oya Eronat, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Ak Parti MKYK Üyesi Alattin Parlak, Ak Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın’ın yanı sıra bazı mahalle sakinleri katıldı.

Bölge halkı hizmeti AK Parti ile gördü

Törende konuşan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, bölge halkının hizmeti Ak Parti ile gördüğünü ve bu durumun sahada net olarak fark edildiğini dile getirdi. Eker, Kürtlere yönelik ret, inkar ve asimilasyon politikalarının da Recep Tayyip Erdoğan ve onun liderliğindeki Ak Parti tarafından son bulduğunu kaydetti.

ak-parti-mehdi-eker.jpg

Daha sonra konuşan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise, 27 ayda ilçenin her karışına hizmet götürerek kırsal bölgelerde ulaşım ve alt yapı sorununu ortadan kaldırdıklarını belirterek, bu durumun vatandaşlar arasında güven yaratarak desteğe dönüştüğünü söyledi.

Hizmet almayan köy bırakmadık

Beyoğlu, "Bağlar, 20 yıl boyunca hak ettiği hizmetlerden mahrum bırakılmış, hizmetten yoksun kalmıştır. Kadirşinas Bağlar halkımız hak etmediği bir Bağlar ile karşı karşıyaydı. Bizler AK Parti ailesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden bugüne 20 yılda yapılmayan hizmetleri 27 aya sığdırarak ilçemizin bundan kurtulması için hep birlikte el ele ve dahası gönül gönül’e vererek değiştirmeye başladık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde partimizin kuruluş felsefesi ve ilkelerine uygun olarak hiçbir ayrım yapmadan kendimizi hizmetkâr, milletimizi efendi görerek vatandaşlarımızın hem gönüllerine dokunduk hem de hak ettikleri hizmetleri kazandırmaya gayret ettik. Hamd olsun bu süre zarfında alt yapı ve üst yapı almayan hiçbir kırsal bölgemizi bırakmadık. 130 yerleşim birimimize 450 kilometre yol kazandırdık. Bugün artık vatandaşlarımız yaz kış demeden huzur içerisinde evlerine gidebilmektedirler. Bu yapılan hizmetler vatandaşlarımızdan büyük teveccüh gördü, karşılığında da partimize katılım sağlayarak büyük AK Parti ailesinin daha da büyümesini sağlamışlardır. Bugün de burada toplanan bin 500 nüfuslu mahalle sakinlerimiz bizleri bağırlarına basıp bu katılımı göstermişlerdir. Huzurlarınızda her bir vatandaşımıza tek tek teşekkür ederim. Bu vesile ile bu durumun oluşturduğu yüksek motivasyonla halkımıza daha fazla hizmet etmek için ilk günkü aşkla ve heyecanla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan milletvekilleri paylaşmadı

Konuşmaların ardından Ak Parti Milletvekili Mehdi Eker ile Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Ak Partiye katılan bazı mahalle sakinlerine rozet taktı. Etkinliğe ortalama 150 kişinin katıldığı belirtilirken, Sakallı mahallesinin 2020 yılındaki nüfusunun 890 olduğu öğrenildi. Program sonrası bazı haber ajansları, ‘Diyarbakır’da AK Partiye bin kişi katıldı’ başlığı ile haber servis ederken, etkinliğe katılan Milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronat ve Ak Parti MKYK üyesi Alattin Parlak’ın sosyal medya hesaplarından bu konuya dair tek kelime yazmaması dikkat çekti.

Öte yandan 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde HDP Sakallı mahallesinde 400 oy alırken, Ak Partinin ise sadece 50’ye yakın oy aldığı öğrenildi. (Tigris Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum