Nusaybin-Qamişlo arasındai mayınlar L.Ç'nin ayağını aldı!

Nusaybin-Qamişlo arasındai mayınlar L.Ç'nin ayağını aldı!
Nusaybin-Qamişlo sınır hattında bulunan ve yıllardır yurttaşların piknik alanı olarak kullandığı bölgede top oynarken, mayının patlaması sonucu ayağını kaybeden L.Ç.’nin ailesi, hiçbir uyarısı levha bulunmayan mayınlı alan hakkında yetkililer hakkında suç

MARDİN (DİHA) -Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Rojava'nın Qamişlo kenti arasındaki sınır hattına yakın Zeynel Abidin Mahallesi'nde arkadaşları ile oyun oynayan 12 yaşındaki L.Ç, 23 Şubat günü, uyarı levhası bulunmayan alanda bulunan bir mayına basarak ayağını kaybetti. Yaşanan olayla ilgili konuşan L.Ç, mahallede komşularını rahatsız etmemek için boş tarlada top oynadıklarını belirterek, tarlada yurttaşların piknik yapıp, hayvan otlatmasına rağmen, sınırda görev yapan askerlerin arazinin “mayınlı arazi” olduğu uyarısında bulunmadıklarını söyledi. 


'Tabela yoktu' 
Mayın patlamasının olduğu güne dair ayrıntıları aktaran L.Ç., "Babam; oyun oynarken komşularımızı rahatsız etmemizi istemiyor. Biz de sınır alanın bulunduğu bir noktaya gittik. Gittiğimiz alanda herkes piknik yapıyordu. Biz de piknik yapanların olduğu bir bölümde top oynamaya başladık. Bu sırada alanın içerisinde topa benzer yuvarlak bir nesne görüp tekme atacağım sırada arkadaşlarım beni uyardı. Ben ayağımı kaldırdığım anda mayın patladı" diye konuştu. Mayınlı arazinin girişinde hiçbir korumanın ve uyarının olmadığına dikkat çeken L.Ç., tarlanın mayın bölgesi olduğuna dair bir tabela görmediğini ve bu alanda görev yapan askerlerin de bölgenin mayınlı olduğuna dair kendilerini uyarmadığını söyledi. 

Yaşanan olayda askerlerin ihmali olduğunu söyleyen baba Aziz Ç., mayınlı arazi olmasına rağmen halkın o alanda piknik yaptığını ancak askerlerin kimseyi uyarmadığını belirtti. Kendisinin de oğlunun yaralandığı araziden çokça kez geçtiğini dile getiren Aziz Ç., tarlanın mayınlı arazi olmasına ilişkin önlem alınmamasına dair suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "Oğlumun ayağının kesilmesine sebebiyet veren sorumluların yargılanmasını istiyorum. Asker sınırda görevini yapmıyorsa bile en azından mayınlı bölgeye bir levha bıraksın" dedi. 

Hala uyarı yok!

Yaşanan olayın hesabını devletten soracağını belirten anne Behiye Ç. ise, "Oğlumun giden ayağını istiyorum. Devlette insanlık kalmamış. Kürtleri bu mayınlı araziler ile birbirinden ayırdılar, şimdi de Kürtleri döşedikleri mayınlarla öldürüyorlar" şeklinde konuştu. 

Bu arada, L.Ç'nin ayağını kaybettiği arazinin etrafına geçen zamana rağmen herhangi bir uyarı levhasının asılmadığı görüldü.Engin Eren(Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.