Nusaybin’de mülteciler için “çadır kent” kuruldu

Nusaybin’de mülteciler için “çadır kent” kuruldu
Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Akçatarla köyünde, Suriyeliler için her biri 112 metrekarelik olan 545 çadır ev oluşturuldu. Çadır kente şu anda bin 800 kişi yaşıyor, ancak sayının önümüzdeki haftalarda artması bekleniyor.

MARDİN - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Nusaybin'e bağlı Dala (Akçatarla) köyü civarında yeni bir çadır kent kurdu. Kampta her biri 112 metrekarelik olan 545 çadır ev bulunurken, çalışmaları 3 ay süren çadır kentte şimdilik kalanların sayısı bin 800 civarında. Kaymakamlığı tarafından Nusaybin'de 3 aydır çalışmaları yapılan çadır kente şu anda 3 kafile ile birlikte Bin 800 kişi bulunmaktadır. Çadır kenttin çevre düzenlemesi henüz tamamlanmadığı gözlenirken, çadır kenttin kapısında güvenliği askerler, çadır kentte çevresinde oluşturulan kulübelerde ise özel güvenlikçiler sağlıyor. 

Mülteciler dışarı çıkamıyor
 

Çadır kentte sürekli sinyal kesici jammer aracının gezmesi dikkat çekerken, büyük bölümü boş olan çadır kentti çevresini sürekli kontrol eden askerler de, kimsenin kampa yanaşmasına izin vermiyor.

Viranşehir'deki kamptan jandarma kontrolünde otobüs ve minibüslerle Nusaybin'e getirilen mülteciler arasında salgın hastalıkların baş gösterdiği ve aşı işlemlerinin yapıldığı belirtilirken, çadır kentte kalan mültecilerin dışarı çıkmasına izin verilmiyor. Sağlık durumları ağırlaşan mülteciler de özel güvenlikçiler gözetiminde Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılıyor. Özel güvenlikçiler, tedavi sürecince mültecilerin başında bekliyor ve onlarla birlikte çadır kette dönüyor. 
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.