Nusaybin'de 'utanç duvarı'na karşı duran gençler konserde buluştu

Nusaybin'de 'utanç duvarı'na karşı duran gençler konserde buluştu
Mardin'de BDP İl Gençlik Meclisi, Nusaybin'de binlerce gencin katılımıyla gençlik konseri gerçekleştirdi. BDP'li milletvekilleri ve belediye eş başkan adaylarının da katıldığı gecede gençler, mesajlarını astıkları pankartlarla verdi.

Mardin - BDP Mardin İl Gençlik Meclisi, Nusaybin ilçesinde binlerce kişinin katılım gösterdiği gençlik konseri düzenledi. Şerif Başak Düğün Salonu'nda gerçekleşen gençlik konserine BDP Mardin milletvekilleri Gülseren Yıldırım ve Erol Dora, BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Mardin Büyükşehir Belediye eş başkan adayları Ahmet Türk ve Hafize Aydemir, BDP Nusaybin İlçe Başkanı Bari Eren ve ilçedeki bulunan bazı STÖ temsilerinin yanı sıra BDP'nin Nusaybin Belediye Eşbaşkan Adayı Sara Kaya da katıldı.
BDP Mardin İl Eşbaşkanı Reşat Kaymaz, konserde yaptığı konuşmasına "Akif ve Sakine anısına bütün Kürdistan şehitlerini hürmetle anarak ve Rüstem Cudilerin yolunda gittiklerini" belirterek başladı.

 

Kaymaz;‘’Şuanda Rojava'da ile aramaza duvar koyanlar görsün kü bugün Nusaybinli çocuklar nasıl o duvarlara taşlar ile saldırıyordu. Bu kutsal topraklar için yürüdüğümüz mücadeleye daha devam edeceğiz" dedi. Yapılan konuşmaların ardından geçilen konserde Seyda Perinçek, Fırat Amed, Turan Şengül ve Mem û Zîn Kültür Merkezi bünyesindeki sanatçılar sahne aldı. Çalınan müzikler ve söylenen şarkılarla çoşkunun gece boyunca eksik olmadığı konser, çekilen halaylar eşliğinde geç saatlere kadar sürdü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.