O gün için tarihi hazırlanma

O gün için tarihi hazırlanma
Diyarbakır Newrozu için geri sayım başlarken, kutlama öncesi Newroz Parkı'nda ki hazırlıklar tüm hızı ile sürüyor.

DİYARBAKIR -  Bakım-onarım çalışmalarının devam ettiği parka şimdiden geleceklerin tahmini rakamı belirlenirken, bu nedenle güvenlik amaçlı 5 binin üzerinde kişinin görevlendirileceğini söyleyen Newroz Tertip Komitesi Başkanı Zübeyde Zümrüt, Öcalan'ın özgürlüğü anlamına gelen kutlamalara tüm yurttaşların yöresel kıyafetleri ile katılması çağrısında bulundu. 


BDP ve DTK öncülüğünde "Özgür önderlik özgür Kürdistan" şiarı ile düzenlenmesi planlanan 21 Mart Diyarbakır Newrozu'na sayılı günler kala, hazırlıklar tüm hızı ile devam ediyor. Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Zümrütkent civarında bulunan 136 metre kare kapasiteli Newroz Parkta bu yıl da milyonların ağırlanması bekleniyor. Şimdiden tahmini sayının belirlendiği kutlamalar için alan güvenliği ile ilgili çalışmalar titizlikle sürdürülüyor. Giriş ve çıkışları yaklaşık bir haftadır kontrol altında tutulup 15 Mart'tan itibaren de tamamen yasaklanacak olan parkta Newroz günü 5 bin dolayında kişinin güvenlik için görevlendirileceği bildirildi. Çimleme, parke taşı döşeme yanı sıra platformun iç ve dış tadilatının yapıldığı parkta konuklar için hazırlanan tribüne ait ahşap döşeme sökülerek yerine metal döşeme yapılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Newroz'u simgeleyen pankart, broşür ve posterler ile donatılması beklenen parkta ses sistemi için bulunan 6 kuleye 6 vinçte eklenecek. 100'ü seyyar 200 tuvalet'in bulunacağı alana seyyar satıcıların ise girmesi yasaklanacak. 

Ateş Kulesi yeniden dizayn edildi

Ulaşımın sağlanabilmesi için Diyarbakır kent merkezi başta olmak üzere en ücra yerleşim yerinden dahi araç kalkış noktaları oluşturulurken, Newroz boyunca görevlendirilecek tüm araçlar ücretsiz servis yapacak. Newroz Parkı'nda ki çalışmaları yerinde koordine eden Newroz Parkı'ndan sorumlu Ferhat Balkan, Newroz öncesi hummalı şekilde sürdürülen çalışmaların 20 Mart günü itibari ile tamamlanacağını söyledi. Newroz'u simgeleyen ve her yıl sembolik olarak yakılan Ateş Kulesi'nin yeniden yapıldığını belirten Balkan, "Geçmiş yıllarda büyük tehlikeye neden olan bu kule için bu yıl bir takım önlemler aldık. Etrafına bir metre yüksekliğinde ve birer metre genişliğinde tuğladan çember ördük. Yine ateşin etkisi ile ısınacak olan kuleye ait metal ayağın etrafını saman karışımı kırmızı toprak ile kapladık. Yine gerek parkın iç dizaynı gerekse de dış dizaynında çalışmalarımız oldu. Henüz platformu giydiremedik. Onu da sanırım Newroz'a birkaç gün kala tamamlamış olacağız" dedi.

o-gun-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.