“O koltukta oturmak için savaşmıyorum”

“O koltukta oturmak için savaşmıyorum”
Sur ilçesi Dabanoğlu Mahallesi'nde muhtar adayı olan ve 8 erkek muhtar adayına karşı yarışan 28 yaşındaki Ayhan Ulaş, “Ben o koltukta oturmak için savaşmıyorum. Amacım kadınlarla birlikte hayata yeni bir renk katmaktır” dedi.

DİYARBAKIR - 30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde belediye başkanlıklarında olduğu kadar kadınlar muhtarlık adaylıklarında da oldukça iddialı. Hemen hemen kentin birçok mahallesinde kadın muhtar adayları erkek adaylar ile yarışıyor. Sur ilçesi Dabanoğlu Mahallesi muhtar adayı Ayhan Ulaş, 8 erkek adayla yarışan kadın adaylardan sadece biri. 28 yaşında olan Ulaş, 12 yıl önce babasını sonra da annesini kaybetti. Genç yaşta anne ve babasını kaybeden Ulaş, 7 yıl çalışarak, ayakları üzerinde durma mücadelesi verdi. Kadın olarak yalnız başına mücadele ettiğini belirten Ulaş, çeşitli işlerde çalıştığını kaydetti. Ulaş, çalıştıkça hayatı öğrendiğini, yaşına oranla hayatı çok derin yaşadığını ve insanları daha iyi anlayabileceğini dile getirdi.

Hayatın zorluklarını çok yönlü yaşadığını belirten Ulaş, "Kadınlar için bir şeyler yapmak istiyorum. İlk adım olarak muhtar adayı oldum. Hayatın zorluklarına direnirken, insanın isteyip de yapamayacağı şey yok. Onun için ilçemde öncü olmak istiyorum. Kadınlar bana bakıp, 'biz de yapabiliriz, yapılamayacak bir şey değildir' diye düşünsünler istiyorum" dedi. Yapılacakların hayata geçirilmesi konusunda azmin oldukça önemli olduğunu dile getiren Ulaş, kadınların yaşamlarının birbirinden farklı olmadığını, bunun için kadınları iyi anlayabileceğine inandığını dile getirdi.

“Kadınlar beni yarı yolda bırakmayacak”

Seçim çalışmaları başladığını belirten Ulaş, seçim çalışmalarında mahalledeki kadınlardan olumlu tepkiler aldığını söyledi. Aldığı tepkilerin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Ulaş, hiç tanımadığı kadınların kendisini afişlerinden tanıdığını ve desteklediğini söyledi. Ulaş, "Kadınlardan destek almak beni mutlu ediyor" diye konuştu.

Mahallede büyüdüğünü bir çok eksiğini hissettiğini söyleyen Ulaş, bunları gidermek için projelerinin olduğunu belirtti. Seçildikten sonra bu projelerini hayata geçirmek için çaba göstereceğini belirten Ulaş, "Bunların başında mahallede atölye açmak, bu atölye içinde takı ve terzi atölyesi açmak olacak. Burada kadınlar ürettikleri ürünleri kendileri satsın. Kadınların emeğini evden dışarı çıkartmayı amaçlıyoruz. Ben o koltukta oturmak için savaşmıyorum. Amacım kadınlarla birlikte hayata yeni bir renk katmaktır" dedi.

Mahalleye yönelik başka projelerinin olduğunu kaydeden Ulaş, semt pazarı kurmak, çevre düzenlemesi yaparak mahalleye yeni bir görünüm kazandırmak olduğunu belirtti. Mahallede park yaparak çocukların bir arada oynamalarını sağlamayı amaçladığını söyleyen Ulaş, projeleri arasında kültürel etkinlikler içinde kültür evi açmayı hedeflediğini kaydetti. 

o-koltukta-oturmak-icin-savasmiyorum-(1).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.