VİDEO - O mahalle sakinleri 10 gündür karanlıkta yaşıyor

VİDEO - O mahalle sakinleri 10 gündür karanlıkta yaşıyor
10 günden bu yana elektrik kesintisinin yaşandığı Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesi Talaytepe Küme Evleri ‘hayalet’ mahalleye döndü.

TİGRİS HABER - 10 günden bu yana elektrik kesintisinin yaşandığı Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesi Talaytepe Küme Evleri ‘hayalet’ mahalleye döndü. Kesintiden dolayı birçok vatandaş, mahalleyi terk ederken, hasta ve yaşlılar da mağdur oluyor. Mahalle sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için çağrıda bulundu.

Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar İlçesi Talaytepe Mahallesi Talaytepe Küme Evleri’nde 10 gündün bu yana yaşanan elektrik kesintisi mağdur ediyor.

Mahalledeki 3 trafodan birinin arızadan dolayı sökülmesi nedeniyle ‘karanlık’ günler yaşayan vatandaşların birçoğu akrabalarının yanına yerleşti. Kesintiyle birlikte içme suyu sorunun da baş gösterdiği Mahallede, yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. Öğrencilerin ders çalışamaz hale geldiği mahallede, eğitimde sekteye uğradı. Dicle Elektrik Çağrı Merkezi’ne yaptıkları başvuruların sonuçsuz kalmasından yakınan vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Talaytepe Mahallesi Talaytepe Küme Evleri sakinleri, yaklaşık 10 gündür elektrik kesintisinden dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarının altını çizerek, “Dicle elektrik çağrı merkezine yaptığımız tüm başvurular sonuçsuz kaldı. Muhatap bulamıyoruz. Kesinti yüzünden içme suyuna da erişilemiyor. Mahalledeki vatandaşların büyük çoğunluğu evlerini terk ederek, akrabalarının yanına taşındı. Mahallemiz şuan itibariyle hayalet mahalleye dönmüş. Kesinti eğitime de engel oldu. Öğrenciler 10 gündür derslerine çalışamıyor, eğitimde geriye gidiyor. Dicle elektrik ekipleri trafoyu söktüler. Bizi kimse kayda almıyor. Yetkililere sesleniyoruz; Mahallemizde hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımız var. Eğer bir çare bulunmazsa mağduriyetlerimiz artacaktır” diye konuştu.(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.