ABD'de TikTok Yasaklanıyor!

ABD'de TikTok Yasaklanıyor!
ABD Başkanı Joe Biden, TikTok'un geleceği hakkında belirsizlikleri sona erdiren bir adım attı ve TikTok'un devredilmesini veya ABD'deki kullanıcılar için yasaklanmasını sağlayacak bir tasarıyı imzaladı.

TİGRİS HABER - Tasarı, TikTok'un ana şirketi olan Çin merkezli ByteDance'in platformu devretmesini gerektiriyor. Aksi takdirde, TikTok'un ABD'deki internet uygulama mağazalarından kademeli olarak kaldırılması veya tamamen yasaklanması öngörülüyor.

Tasarının imzalanmasının ardından TikTok CEO'su Shou Zi Chew, platformun ABD'deki varlığını koruyacağını ve kullanıcıların içini rahatlatacaklarını belirtti. Chew, "Gerçekler ve anayasa bizim yanımızda" diyerek, 170 milyon ABD'li kullanıcının platformun yasaklanmasını önlemek için başlatacakları yasal mücadelede başarıya ulaşmayı umduklarını ifade etti.

Çin hükümetinin ByteDance'in TikTok'u ABD'li bir alıcıya satmasına izin verip vermeyeceği belirsizliğini korurken, Chew satışın bir seçenek olmadığını ima etmişti. Bu gelişmeler, TikTok'un geleceği ve Çin ile ABD arasındaki dijital rekabetin seyrini etkileyecek önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.