Ocak ayında 31 kadın cinayeti!

Ocak ayında 31 kadın cinayeti!
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Ocak ayı raporunu açıkladı. Rapora göre; Ocak ayında 31 kadın öldürüldü, 21 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti.

TİGRİS HABER - Öldürülen 31 kadının 6’sı boşanmayı istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi bahanelerle, 1’i ekonomik bahanelerle, 1’i de annesini koruduğu için öldürüldü.23’ünün ise hangi gerekçe ile öldürüldüğü öğrenilemedi. Kasım ayında öldürülen 33 kadının 11’i evli olduğu erkek, 5’i boşandığı, 3’ü birlikte olduğu erkek, 2’si ayrıldığı erkek, 3’ü akrabası, 1’i oğlu, 2’si babası tarafından öldürüldü.1 kadının kim tarafından katledildiği ise öğrenilemedi. Bu verilere göre bu ay kadınların yüzde 35’i evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Bu ay katledilen kadınlardan 19’u evinde, 7’si sokakta, 2’si eğlence mekanında, 2’si kamusal alanda, 1’i arabada öldürüldü.Kadınların yüzde 61’i evlerinde öldürüldü.Kadınların 19’u ateşli silahla, 9’u kesici aletle, 2’si boğularak öldürüldü.1 kadının ise nasıl öldürüldüğü tespit edilemedi Bu ay kadınların yüzde 61’i ateşli silahla öldürüldü. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.