Öcalan, Bakana sordu: Sıralı ilkokulu açık mı?

Öcalan, Bakana sordu: Sıralı ilkokulu açık mı?
YSP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Milli eğitim Bakanı Tekin’e Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı Sıralı ilkokulunun yeni eğitim yılında açık olup olmadığını, öğretmen ataması yapılıp yapılmadığını sordu.

TİGRİS HABER - Milletvekili Ömer Öcalan, MEB Bakanının cevaplandırması için sorular sordu. Harran ilçesine bağlı Sıralı ilkokuluna öğretmen ataması yapılmasına rağmen, okulun neden açık olmadığını sordu.

Öcalan’ın önergesinin gerekçeleri şöyle;

“Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve orta öğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci için 2023-2024 eğitim-öğretim yılı 11/09/2023’te başlamıştır. Yine Bakanlığınız tarafından 2023 yılı için 7878’i sınıf öğretmeni olmak üzere ,45 bin yeni öğretmen ataması yapıldığı açıklanmıştır. .222 nolu İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nda;

MADDE 2

İlköğretim, ilköğrenim kurumlarında verilir; öğrenim çağında bulunan kız ve erkek çocuklar için mecburi, Devlet okullarında parasızdır.

MADDE 3

Mecburi ilköğretim çağı, 6-14 yaş grubundaki çocukları kapsar. İlkokulların birinci sınıflarına o yılın 31 Aralık tarihinde 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ancak çocuğun gelişim durumuna bağlı olarak okula erken başlaması veya kaydının ertelenmesi ile ilgili hususlar yönetmelikle düzenlenir maddeleri yer almaktadır.

Ancak Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde,kent merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan, Sıralı İlkokulu’nda ve öğretmen olmaması nedeni ile eğitim-öğretime başlanmadığı,okuldaki öğretmenlerin Harran Atatürk İlkokulu’na görevlendirildiği ve okulun kapısının kilitlendiği; 11 eylül 2023’ten itibaren eğitim-öğretim yılı başlamış olsa da geçtiğimiz yıllarda Sıralı İlkokulu’nda eğitim gören ve bu yıl okula başlaması gereken öğrencilerin okula devam edemediği ve mağduriyetleri bildirilmiştir.”

Öcalan, şu soruları sordu;

1. Bakanlığınız atama takvimine göre 45 bin öğretmen atamasında Sıralı İlkokulu’na öğretmen ataması yapılmış mıdır?

2. Şanlıurfa Harran ilçesi Sıralı İlkokulu’nda okuyan yada okuyacak öğrencilerin öğretmen mağduriyetlerini gidermek adına bakanlığınızın çalışması var mıdır?Varsa nedir?

3. Sıralı İlkokulu’nda çalışan öğretmenlerin Harran Atatürk İlkokulunda görevlendirildiği doğru mudur? Gerekçesi nedir?

4. Sıralı İlkokulu’nun kapısının kilitlendiği doğru mudur?

5. Sıralı İlkokulu’ndaki öğrencilerin müfredat kaybı giderilecek midir? Nasıl?

6. 2023/2024 eğitim-öğretim yılı başlamış olmasına rağmen Sıralı İlkokulu’ndaki öğrencilerin okula devam etmemesi 222 nolu İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nun 2. Ve 3. maddelerinde geçen mecburi eğitim ilkesine uygun mudur?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.