Öcalan'a özgürlük' kampanyası başlıyor

Öcalan'a özgürlük' kampanyası başlıyor
Uluslararası alanda, aydınlar, akademisyenler, siyasetçiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından "Öcalan'a Özgürlük Platformu" kuruluyor.

DİYARBAKIR  - 15 Şubat'ta kuruluşunu ilan edecek olan platform, ilk olarak imza kampanyası başlatmayı hedefliyor. "Kürt halkı imza kampanyası ile Önderliğinin de kendinin özgürlüğünü de talep edecek" diyen BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, milyonlarca insanın "İrademdir" dediği Öcalan'ın dört duvar arasında tutulmasının artık kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Uluslararası güçler tarafından Türkiye'ye teslim edilen ve 15 yıldan bu yana İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep etmek için aydınlar, akademisyenler, siyasetçiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından kampanya başlatılıyor. Öcalan'ın getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat'ta kuruluşunu ilan edecek olan platform, çeşitli çalışmalar yapacak. İmza kampanyası ile çalışma startını verecek olan platformun hedefi, 2014 yılında Öcalan'ın özgürlüğünü sağlamak olacak. Kampanyaya katılacak isimler üzerinde henüz bir netlik sağlanmazken birçok kesimden destekçisi olduğu belirtildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.