Öcalan'ın ismi de yasaklandı

Öcalan'ın ismi de yasaklandı
Diyarbakır'da, Abdullah Öcalan'ın ismi ve fotoğraflarının bulunduğu afiş ve pankartlar "örgüt propagandası" iddiasıyla yasaklandı. BDP, kararı sabotaj olarak niteledi.

DİYARBAKIR - BDP Diyarbakır İl Örgütü tarafından PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle kentin çeşitli yerlerine asılan Öcalan'ın fotoğraflarına mahkeme kararı ile el konulmuş, billboardlara asılan afişler ise polis tarafından yırtılarak kaldırılmıştı.  1 Şubat günü itibari ile de Öcalan isminin yer aldığı tüm afiş ve el ilanları ile ilgili yasaklama ve el koyma kararı olduğu öğrenildi.

Konuya ilişkin BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'na gönderilen tebligatlarda, "Özgür Önder'lik özgür Kürdistan şiarıyla Rojavalaşalım, demokratik özerkliğe ulaşalım" yazılı pankarta el konulduğu belirtildi. Tebligatta, "Amed halkı önderliğine özgürlük istiyor" yazılı afişlerin yasaklandığını, toplatma ve el koyma kararının olduğu belirtildi.

"Yasak", "El koyma" ve "Toplatma"ya konu Diyarbakır 3 Nolu Hakimlik'in 2014/227 esas sayılı kararında söz konusu afişler ile "Öcalan ve örgütün propagandası" yapıldığı iddia edildi.

BDP basın açıklaması yaptı

Öte yandan, BDP Diyarbakır İl Örgütü, karara ilişkin il binası önünde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda yurttaşın yanı sıra BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ile il yöneticilerinin katıldığı açıklamada konuşan Zümrüt, Öcalan'a yönelik devlet baskısının halen "kirli" şekilde devam ettiğini dile getirdi. Zümrüt, Öcalan'ın posterlerinin toplatılması kararının Öcalan şahsında tüm Kürt halkına yönelik bir baskıyı ifade ettiğini savundu.  

Devletin Öcalan'a ait posterlere dahi tahammül etmediğini dile getiren Zümrüt, "Geçmişten bu yana Kürt halkı önderliğini sahiplenmektedir. Bu doğrultuda 'Önderliğe Özgürlük' şiarıyla Kürt halkı olarak başlatmış olduğumuz imza kampanyaları devam etmektedir. Milyonların isteği Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın özgür kalmasıdır. Tüm halklarımız önderliğinin özgür kalmasını talep etmekte, posterlerini her yerde görmek istemektedir. Sayın Öcalan'ın Ortadoğu ve tün dünya halkları için geliştirmiş olduğu paradigma; tüm insanlık için bir fırsattır. Sayın Öcalan bugün itibariyle devletle yaptığı görüşmeler sonuncunda Kürt sorunun çözmeye dönük bir takım öneriler geliştirmiştir. Özellikle 2013 Newroz'unda kamuoyuna deklare ettiği ateşkes en somut örnektir" dedi.

“Bu halk dik duracaktır”

Öcalan'ın ortaya koymuş olduğu paradigmanın hayata geçirilmesine "iktidar ve paralel yapının ortaklığına taşeronluk yapan savcı ve güvenlik güçlerinin engel olamayacağını kaydeden Zümrüt, "sabotaj" olarak nitelendirdiği toplatma kararına karşın eylem ve etkinliklerin daha da arttırılacağını ve Kürt halkının Öcalan'ın özgürlüğü için yeni kampanyalar düzenleyeceğini söyledi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.