“Öcalan’ın özgürlüğü olmazsa olmazdır”

“Öcalan’ın özgürlüğü olmazsa olmazdır”
DİAY-DER Başkan Yardımcısı Ekrem Baran, "Öcalan'a özgürlük" kampanyasına destek verdiklerini belirtti. Kürt Yazarlar Derneği Eş Başkanı Mehmet Yılmaz ise, "Öcalan'ın özgürlüğü süreç açısından olmaz ise olmazdır" dedi.

DİYARBAKIR - 15 Şubat günü 127 aydının imzaya açtığı "Öcalan'a özgürlük" imza kampanyası birçok kentte devam ediyor. Din Adamaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAY-DER) İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Ekrem Baran, din adamlarının barışa olan inancı gereği PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgür olması için başlatılan kampanyaya destek vereceklerini söyledi. Baran, Öcalan'ın sadece Kürt halkı açısından değil Ortadoğu'da yaşayan tüm halklar için bir şans olduğunu ifade etti.

Öcalan'ın bölgedeki barış rolüne değinen Baran, "Sayın Öcalan'ın özgürlüğü çok önemlidir. Çünkü Sayın Öcalan barış ve özgürlük mimarıdır. Kürt halkını yoktan var eden Sayın Öcalan'ın özgür kalması bu açıdan önemli" dedi.

“Hakikati dile getirmek gerekiyor”

Kürt Yazarlar Derneği Eş Başkanı Mehmet Yılmaz ise, Öcalan'ın her şeyden önce bir yazar kimliğinin bulunduğunu ve fikirlerinin dünya ile Ortadoğu'da bilinen bir insan olduğunu belirtti. Öcalan'ın tutuklu bulunmasının kabul edilebilinir bir şey olmadığını söyleyen Yılmaz, "Barış ve halkların kardeşliği için Sayın Öcalan'ın konumu çok önemlidir. Kürt halkı, fikirlerini barış ve kardeşlik temelinde kurmuştur. Bu açıdan doğru bakmak gerekiyor. Hakikati dile getirmek gerekiyor. Bu süreç açısından barışın ilerlemesi için olmaz ise olmazdır. Bu müzakere sürecin sağlıklı yürümesi için birinci şart Öcalan'ın özgürlüğüne bir an önce kavuşmasıdır" diye konuştu. 

ocalanin-ozgurlugu---mehmet-yilmaz.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.