ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ

ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ
2015 – 2016 eğitim-öğretim yılının 1. döneminin sona ermesi nedeni ile Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Mehmetçik Ortaokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel ve İl Milli Eğitim Müdürü A

2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk yarısı geride kalırken, Diyarbakır Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel,  İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hacı Cebe, il ve ilçe milli eğitim şube müdürleri, veliler, öğretmenler Yenişehir Mehmetçik İlköğretim okulunda dün öğrencilere karnelerini verdi. 

karne-toreni-(14).jpg

Yenişehir İlçesi Mehmetçik Ortaokulu’ndaki karne dağıtım töreni,  öğrenciler tarafından Vali Yardımcısı Remzi Kattaş'a çiçek takdim edilmesiyle başladı. Karne dağıtım töreni için 3/D sınıfına geçildi. Diyarbakır Vali Yardımcısı Remzi Kattaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata’dan karnelerini alan öğrencilerin sevinci ve heyecanı gözlerinden okunurken, Kattaş ve Hurata öğrenci sıralarına oturarak öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere sorular yönelten Kattaş’a öğrencilerden anlamlı yanıtlar geldi. Öğretmenlerini çok sevdiklerini ve öğretmenlerinden çok memnun olduklarını belirten öğrenciler Kattaş’a ileride yapmak istedikleri meslekleri söyledi. Sokağa çıkma yasakları ve çatışmalı ortam nedeniyle eğitim öğretime ara verilen Sur ilçesinden öğrencilerin de bulunduğu sınıftaki öğrencilerin karne sevincine ortak olan Kattaş öğrencilerle samimi sohbetlerde bulundu.

karne-toreni-(5).jpg

“HER ŞEYİN TELAFİSİ ÜMKÜN”

Vali yardımcısı Remzi Kattaş öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada,  “Umarım öğretmen ve ailenizle beraber mutlu bir dönem geçirmişsinizdir. Emeğinizin karşılığı olan karnelerinizi dağıtacağız şimdi. Çok başarılı öğrencilerimiz olacak, bazılarında ufak tefek kırıklar olabilecek. Her şeyin telafisi mümkün. Belki bizim için ileriye dönük hevesler daha büyük başarılar doğuracak. Bu karneler de eksikliklerimizin tespiti ve bu eksikliklerin giderilmesine yönelik olacaktır. Bizler sizlerin ailenize, vatanımıza milletimize hayırlı birer insan olmanız için gayret gösteriyoruz. Bu gayretleri inşallah karşılıksız bırakmayacaksınız. Sizler de bizim yerlerimizi alacaksınız, bu konuşmaları sizler yapacaksınız. Hepinize huzurlu bir ömür güzel bir hayat diliyorum” dedi.

karne-toreni-(3).jpg

“İNADINA HUZUR”

Vali Yardımcısı Kattaş ve beraberindeki heyet daha sonra öğretmenler odasında öğretmenler ile bir süre görüştü.  Öğretmenler odasında yapılan görüşme sırasında Kattaş, Bağlar İlçesinde Çelebi Eser Ortaokulu bahçesine atılan El Yapımı Bombanın patlaması sonucunda oluşan cam kırıklarıyla yaralanan öğrencilerin durumuna dair bir açıklamada bulundu. Kattaş, öğrencilerin hafif şekilde yaralandıklarını ve 4 öğrencinin tedavilerinin yapılarak taburcu edilirken 1 öğrencinin de taburcu edilmek üzere olduğunu söyledi. Kaattaş,  bölgede yaşanan çatışmalı sürece dair ise şunları söyledi: “Bu ortamın oluşmasına neden olan terör örgütüne ve buna hizmet edenlere karşı inadına huzur diyoruz. Memleketimizin huzuru için başarılı olacağız. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, dayanışmamız, iç huzurumuz için gayretli olacağız.”

Haber: Ali ABBAS YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.