Öğrenciye vergisiz telefon yılsonuna kaldı

Öğrenciye vergisiz telefon yılsonuna kaldı
Üniversite öğrencileri için vergisiz telefon fırsatı, birçok kişi tarafından büyük bir merakla beklenirken KDV'siz telefon kampanyasının detayları hâlâ netleşmedi.

Betül Nergiz SUNAR

TİGRİS HABER - Hangi telefonların kampanya kapsamında satışa sunulacağı ve hangi şartların geçerli olacağı merak konusu. Sonunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklenen açıklama geldi. Öğrencilere KDV'siz/vergisiz telefon ve bilgisayar fırsatı hakkında detaylar ne? Hangi şartlar geçerli ve kimler bu fırsattan yararlanabilecek? 2023 vergisiz telefon fiyatları, şartları ve modelleri ise yılsonuna kadar netleşecek gibi görünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında birçok konuya değindi ve öğrencilere verilecek 10 GB internet ve cep telefonu desteği konusunu ele aldı. Erdoğan, "Yüksek öğretimde okuyan öğrencilerimize taahhüdümüz olan 10 GB internet ve cep telefonu desteği konusunu değerlendirdik. Cumhurbaşkanı Yardımcımızı ve ilgili bakanlarımızı Kabinemize sundukları çalışmayı tekemmül ettirmeleri konusunda talimatlandırdık. Nihai çalışmaya göre, bir sonraki toplantımızda her iki konu ile ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız. Aile ve gençlik bankası ile evlenecek gençlerimize uygun şartlarda kredi meselesi de yakın takibimizdedir." şeklinde konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise vergisiz telefon fiyatları ve modelleri konusunda "Sene sonuna kalmadan konu netleştirilecek." dedi.

Vergisiz telefon şartları da merak konusu. Vergisiz cep telefonlarına sadece üniversite öğrencileri sahip olabilecek. ÖTV ve KDV muafiyeti, üniversite öğrencileriyle birlikte yüksek okul ve açık öğretimde okuyan toplam 7 milyon kişiyi kapsayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Genel Seçimleri öncesinde yükseköğrenimdeki öğrencilere cep telefonu ve bilgisayar alımlarında vergi muafiyeti sağlanacağını açıklamıştı. Konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de açıklamalarda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.