Öğretim görevlilerinden boykot çağrısı

Öğretim görevlilerinden boykot çağrısı
Bingöl Üniversitesi öğretim üyeleri, Müslüman katliamı yapan İsrail ordusuna destek veren Yahudi şirketlerinin ürünlerini boykot etme kararı aldı.

BİNGÖL - İsrail'in Filistin Gazze'deki katliamlarının ardından sosyal medya başta olmak üzere birçok kesim tarafından İsrail ürünlerine boykot çağrısı hızla büyüyor. Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş başta olmak üzere tüm öğretim üyeleri İsrail ürünlerini boykot etme kararı aldı.

Bingöl Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Filistin’deki çaresizliğe dikkat çekildi. İsrail yönetiminin Filistin'de tarihte ender görülen vahşi bir katliam yaparken, bazı sivil Yahudilerinde gözlem alanlarından bu vahşeti alkışladığı ifade edildi. Açıklamada, "Bu mübarek ayda, Gazze'de, mazlum Filistinli çocuklar, yaşlılar, hastalar ve kadınlar keder, acı ve gözyaşları ile çaresizlik içinde akıbetlerini bekliyorlar. Zalime ve zulme destek veren veya göz yuman herkes bu vahşetin paydaşı durumuna düşmektedir. Biz Müslümanlar da bu vahşi katliamlara maalesef maddi destekler vermekteyiz. İsrail ordusunun attığı her bomba ve füze; sıktığı her kurşun bizim de verdiğimiz paralarla temin edilmektedir. Yani parçalanan her Filistinli çocuğun kanının akıtılmasına destek veriyoruz" denildi.

Boykota destek çağrısı

Bingöl Üniversitesi öğretim üyeleri olarak Müslüman katliamı yapan İsrail ordusuna destek veren Yahudi şirketlerine ait ürünlerinin boykot edildiği ve destek çağrısının yapıldığı açıklamada, "Nasıl mı? Coca Cola'nın sahibi her ayın karından İsrail donanmasına belirli bir payın aktarıldığını söylemişti. Karının bir kısmı İsrail ordusuna aktarılan bu ürünlerin satışı sonrası elde edilen gelirler Müslüman kardeşlerimizin üzerine bomba ve mermi olarak yağmaktadır. Müslüman çocuklarının parçalanmasına katkı sunmak istemiyorsanız, İsrail ürünlerini boykot edelim. İsrail mallarına teveccüh göstermeyelim. Hz. İbrahim'in atıldığı ateşi söndürmek için bir damla suyu taşımaya çalışan karınca misali, safımızı belli ederek zalimin zulmüne destek değil, mazlum Müslüman kardeşimizin yanında olduğumuzu gösterelim. Bingöl Üniversitesi öğretim üyeleri olarak Müslüman katliamı yapan İsrail ordusuna destek veren Yahudi şirketlerinin ürünlerini boykot ediyoruz ve tüm Bingöllüleri bu boykota katılmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi. (iha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.