Öğretmen Alev Turgut, köy çocuklarına umut oldu

Öğretmen Alev Turgut, köy çocuklarına umut oldu
Bitlis'te görev yapan sınıf öğretmeni Alev Turgut, imkansızlıklar içerisinde yaşayan köy çocuklarının hayallerini yürüttüğü proje ve kampanyalarla gerçeğe dönüştürüyor.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde görev yapan sınıf öğretmeni Alev Turgut, hayata bir sıfır geriden başlayan köy çocukları için başlattığı kampanyalarla öğrencilerini hayallerine kavuşturuyor.

Çocukları gibi gördüğü öğrencileri için durmadan çalışan Alev Öğretmen birçok proje ve kampanyaya imza attı. "Okul Bizim Evimiz" projesiyle çocukların stranç oynayabileceği, film izleyebileceği bir hobi odası açarken, "Çocuklar Üşümesin" kampanyasıyla soğuk kış günlerinde üşüyen 392 öğrenciyi giydirdi. Çocuklarının hayallerini gerçekleştirmeyi amaç edinen öğretmenin en büyük desteği ise sosyal medya.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki Mollafadıl Köyü'nde sınıf öğretmenliği yapan Alev Turgut, "Çocuklarım" diyerek sevdiği öğrencilerinin iyi bir okul hayatı yaşayabilmesi için projeler üretip kampanyalar düzenliyor. Çocukları için mücadele eden Alev Öğretmenin en büyük yardımcısı sosyal medya. Twitter'dan Facebook'tan eğitim ve öğretim adına yardımlar istiyor, eğitim gönüllüleri ise bu çağrılara teveccüh ile mukabele ediyor. Şimdilerde Alev Öğretmenin okulu, diğer il ve ilçelerdeki okullardan bir farkı kalmayacak kadar iyi bir seviyede.

Çalışmayı eğlence haline getiren Alev Öğretmen projelerine devam ediyor. Hala yapılacak işler olduğunu söyleyen idealist öğretmene mesleğine olan ilgisi ve sevgisinin nedeni sorulduğunda şu cevabı veriyor:

"Mesleğe başladığım ilk gün aklıma koymuştum; 'Her zaman önceliğim okulum ve öğrencilerim olacak.' diye. Tayinimin çıktığı Mollafadıl Köyü ilçeye 50 km uzaklıkta ve 24 yıldır hiç bayan öğretmenin kalmadığı, görevlendirme alıp gittiği bir köy. Kaymakam Bey bana da ilçe merkezinde bir okula görevlendirme verdi. 3 günlük öğretmendim; kabul etmedim. Çünkü bana göre gitseydim, sadece kendi rahatımı düşünseydim bu çocukların vebalini alırdım. Yaptığım her şeyi severek yapıyorum; sadece kendi köyüme değil, elimden geldiğince başka köylere de hizmet etmek benim öğretmenlik anlayışım."

ÇOCUKLAR İLK KEZ UÇAĞA BİNECEK

23 Nisan'da "çocuklarım" dediği "öğrencileri"yle birlikte İstanbul'u gezmeye gidecek olan Alev Öğretmen heyecanını saklamadan paylaşıyor, "Öğrencilerim, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda İstanbul gezisine götüreceğim. Hepsi ilk kez uçağa binecek."

ÇOCUKLARI İÇİN KALORİFER YAPTIRMAK İSTİYOR

Soğuk kış günlerinde sınıfta ders işlemenin güçleştiğini anlatan Alev Öğretmen, sobanın sınıfı ısıtmakta yetersiz kaldığını söylüyor, " Daha verimli ders işlemek için okuluma kalorifer yaptırmak istiyorum. Çünkü tek öğretmenim ve okulun tüm işlerini yapmak bana düşüyor. Yorulduğum dönemler olsa da yakınmıyorum bundan. Ancak soba yakmak ve sınıfın ısınması fazla zaman alıyor."

 

 

TEYZELERE OKUMA - YAZMA ÖĞRETİYOR

Öğretmenlikten arta kalan zamanlarda da boş kalmayan öğretmen, teyzelere okuma yazma öğretiyor. İlerleyen zamanlarda yüksek lisans yapmayı hedefleyen Alev Öğretmen, " Boş zamanlarımda sınava hazırlanıyorum. Ayrıca yetişkinlere yönelik Halk Eğitim bünyesinde okuma yazma kursu başlattım, teyzelere ve genç kızlarımıza okuma yazma öğretiyorum. Bunun dışında köylülerimiz misafirimiz oluyor ya da biz onlara gidiyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.