Öğretmenin intiharı üzdü

Öğretmenin intiharı üzdü
Van'da ataması yapılmayan 25 yaşındaki genç öğretmen Harun Titiz, işsizlik ve borçlarından dolayı intihar etti.

TİGRİS HABER - İntihar eden 25 yaşındaki genç öğretmenin bir süredir atanamadığı için sıkıntılar yaşadığı ve buna bağlı nedenlerden dolayı intihar ettiği öne sürüldü. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi mezunu olan öğretmenin uzunca bir süreden beri iş bulamadığı ve atamasının yapılmamasından dolayı sıkıntılar yaşadığı kaydedildi.

Konuya ilişkin HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Orhan, paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Bir insan daha bu iktidarın umutsuzluk, işsizlik ve ayrımcı siyaseti nedeniyle yaşamını yitirdi. Harun Titiz, ataması yapılmayan bir öğretmen. Bugün Van'da yaşamına son verdi."

Ayrıca HDP Tuşba İlçe Örgütü de konuya ilişkin “İlçe Yöneticimiz Ramazan Titiz’in Oğlu Harun Titiz vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet diler” mesajını paylaştı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da, Titiz’in ölümüne ilişkin şu paylaşımda bulundu: “Acının tarifi yok! Kölelik ücretiyle rehabilitasyon merkezinde çalışan atanmayan öğretmen Harun Titiz de intihar etti.  Acılı ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

Titiz'in Van merkez Maraş Caddesinde özel eğitim vermek için bir ofis açtığı, ancak burada da işlerinin yolunda gitmediğinden dolayı borçlandığı bilgisine ulaşıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.