Oğurlu: Enerji alamamanın maliyeti oldukça yüksek

Oğurlu: Enerji alamamanın maliyeti oldukça yüksek
Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Üyesi Fadıl Oğurlu, enerji hatlarında OSB ekiplerinin yaptığı çalışmalarla kesintilerin azaldığını belirterek, enerjinin kalitesinin de yükseldiğini söyledi.

TİGRİS HABER - Kaliteli enerjiyle birlikte üretim ve istihdama da olumlu yönde etki yapmasını tahmin ettiğini anlatan Oğurlu, "Bu çalışmalarımızın karşılığı olarak kaliteli üretim ve istihdam sayısının artması olarak bize geri dönecek" dedi.

OSB elektrik uzman ve teknik ekiplerinin, 1, 2 ve 3'üncü etaplardaki iletim hatları ve trafo ile taşıyıcı hatlarla ilgili onarım ve bakım çalışmaları devam ediyor. Geçen yıllara oranla 3 etaptaki arızalar, minimum seviyeye çekilmesi, sanayiciyi de sevindirdi. Kesintilerin azalması, üretim kapasitesi ve kalitesine de olumlu yansıdı.

Konu ile ilgili açıklama yapan OSB Yönetim Kurulu Üyesi Fadıl Oğurlu, sanayideki en önemli girdilerin başında enerjinin geldiğini belirterek, "Bu nedenle enerji alamamanın maliyeti de oldukça yüksektir. Sanayicinin enerjiye kaliteli ve kesintisiz erişimi tüm çıktılara pozitif etki etmektedir. Diyarbakır OSB’de enerji alanında yapılan çalışmalarda önemli iyileşmeler kaydedilmiştir. 2018’de toplam arıza sayısı 293 iken, bu sayı 2020’de 109’a düşürülmüştür.  Aynı şekilde 2018’de darbe (ani gerilim değişimlerinden kaynaklı sorunlar, gerilim harmonikleri) sayısı 25 iken, ikinci bir indirim merkezinin devreye alınması ile 2020’de darbe sayısı yalnızca 2 olmuştur. Darbe sayısının azaltılması, sanayicilerimizin görünmeyen maliyetlerini de azaltmıştır. Kaliteli enerji tesislerde makine ve cihazlarda daha az arıza demektir. Sanayicilerimize kesintisiz kaliteli enerji sunmak, OSB’nin birincil görevleri arasındadır ve bu konudaki çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum