OHAL kalktı ihraçlar devam ediyor

OHAL kalktı ihraçlar devam ediyor
Haber Sen Diyarbakır Şubesi, Şube Başkanı Sait Baran'ın Yüksek Disiplin Kurulu tarafından ihraç edilmesini protesto etti

Haber Sen’den yapılan açıklamada ihraçların hukuksuzluğuna vurgu yapıldı.

Haber Sen Diyarbakır Şubesi, Şube Başkanı Sait Baran'ın Yüksek Disiplin Kurulu tarafından ihraç edilmesine ilişkin Dağkapı Postanesi önünde bugün bir basın açıklaması yaptı.

 Açıklamayı Haber-Sen Şube yöneticisi Yılmaz Tekin okudu.

Mehmet Sait Baran bayram arifesinde ihraç edildi

OHAL kalkmasına rağmen ‘Teftiş Kurulu’ raporları ile kamudan ihraçların devam ettiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “15 Temmuz darbe girişimi öncesinde çıkarılan 2016/4 sayılı başbakanlık genelgesine istinaden hiçbir gerekçe gösterilmeden yaklaşık üç yıldır açıkta bulunan KESK Haber-sen şube başkanımız Mehmet Sait Baran ramazan bayramı arifesinde ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANI ONAYI İLE bayram hediyesi! olarak kamudan ihraç edildi. OHAL’in bittiğini ve KHK zulmünün son bulduğunu iddia edenler,  KHK ile yapılan bir değişiklikle: 31 Temmuz 2018 tarihli ve 30495 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7145 sayılı kanunun 26. Maddesiyle 375 sayılı KHK’ya eklenen geçici 35/B fıkrasının 9. Maddesi ile “657 sayılı kanuna ve diğer mevzuata tabi her türlü kadro, pozisyon ve statüde işçi dahil istihdam edilen personel, ilgili kurum veya kuruluşun en üst yöneticisi başkanlığında bağlı ilgili veya ilişkili olan bakan tarafından oluşturulan kurulun teklifi üzerine ilgili bakan onayı ile kamu görevinden çıkarılır.” denilerek kamu emekçilerinin ihraç edilmesi için önceden kılıf hazırlanmış ve hukuksuz bir şekilde hayata geçirilmiştir.”

Keyfi ihraçlar son bulsun

Anayasada ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan temel hak ve özgürlükler kapsamında gerçekleştirilen eylem etkinlik ve basın açıklamalarından dolayı soruşturmalar açıldığının belirtildiği açıklamada, “ Sendikal tüzel kişiliği gereği yapılan basın açıklamaları kişi üzerinden değerlendirilemez. Şube başkanımız AMED KESK ŞUBELER PLATFORMU dönem sözcüsü iken yapmış olduğu açıklamalarından dolayı davalarla karşı karşıya kalmıştır. Hiçbir hüküm giymemiş ve ceza almamıştır. MASUMİYET KARİNESİ ÇERÇEVESİNDEN BAKILDIĞINDA suçu kesinleşmemiş birine suçlu gibi bakıp değerlendirmek hukuksuzcadır. Kaldı ki sendikal tüzel kişiliği bu aşamada yargılanamaz. Ama biz biliyoruz ki burada şube başkanımız üzerinden yargılanan emek mücadelesidir. Hiçbir mahkeme kararı olmaksızın şube başkanımız hukuksuzca ve antidemokratik bir şekilde ihraç edilmiştir.” denildi.

İhraç edilenler işlerine iade edilsin

Hükümetin uygulamalarını anti demokratik olarak niteleyen açıklamada son olarak şu ifadeler yer aldı:  “Devletin ve onun yürütücüsü iktidar partisinin kendi ideolojik referansları doğrultusunda hareket etmekten vaz geçmesini, tüm yurttaşlara eşit mesafede, tarafsız ve demokratik bir siyaset izlemesinin etik gereği olduğunu hatırlatıyoruz. Sonuç olarak: İhraç edilen tüm üyelerimiz işlerine iade edilene kadar mücadelemizin süreceğinin bilinmesini istiyoruz. Tüm bu baskılara karşın bu ülkenin onurlu ve mücadeleci kamu emekçileri olarak boyun eğmeyeceğiz.”(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.