Okul 'zili' sendikaları karşı karşıya getirdi

Okul 'zili' sendikaları karşı karşıya getirdi
Diyarbakır'da Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir Sen) üyesi okul müdürü, okul zil müziğini kendi ideolojisi doğrultusunda değiştirmesini eleştiren 3 Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi öğretmene soruşturma açtı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki Piri Reis Ortaokul Müdürü A. Ç., okul zil müziğini, üyesi olduğu Eğitim-Bir Sen'in ideolojisine yakın yakın bir müzik olarak belirledi. Yaklaşık bir hafta önce gerçekleşen müzik seçimine tepki gösteren ve zil müziğinin "normal" bir zil müziği olarak belirmesini isteyen Eğitim Sen üyesi 3 öğretmene "milli ve manevi değerlere hakaret" ile "görevi ihmalden" soruşturma açtığı iddia edildi. İddialara göre, Müdür A. Ç., zil müziğine itiraz eden Eğitim Sen'li öğretmenlere "Müzik Onuncu Yıl Marşı müziği olsaydı sizi memnun ederdi değil mi?" diye çıkıştı. Öğretmenler de "Normal bir zil çalınmasını istiyoruz" diye yanıt verdi.

Müzik, seçimi üzerine başlayan tartışma nedeniyle Müdür A. Ç. 3 Eğitim Sen'li öğretmen hakkında "milli ve manevi değerlere hakaret" ile "görevi ihmalden" idari soruşturma açtı. Eğitim-Bir Sen'in kendi üyeleri Okul Müdürü A. Ç.'ye sahip çıkmasına sahip çıkmasına Eğitim Sen Diyarbakır 1 ve 2 Nolu şubelerinden sert tepki geldi. Konuya ilişkin Eğitim Sen yaptığı yazılı açıklamada, "Eğitim Sen kurulduğu günden itibaren demokratik yaşam ve eşit yurttaşlık temelinde ayrım gözetmeksizin bütün eğitim ve bilim emekçilerinin özlük, ekonomik, sosyal ve demokratik haklarını korumak, geliştirmek için mücadele eden, bu ülkenin aydınlık yüzüdür." ifadelerini kullandı.

'Tüm toplumsal değerleri kendi değerimiz biliyoruz'

Olayın manevi ve milli değerler eksene çekilmesine tepki gösterilen açıklamada, "Hangi şartlar altında olursa olsun ırk, dil, din-mezhep ve cinsiyet ayrımı yapmadan toplumun tüm kesimlerinin sesi olan sendikamız Eğitim-Sen üye ve yöneticilerinin son dönemde özellikle liyakatsiz yöneticiler tarafından hedef haline getirilmesi maksatlı ve saptırma amaçlıdır. Bu güruhun kendi yetersizlik, usulsüzlük ve hukuksuzluklarını perdelemek için toplumsal değerlerimizi kullanarak bize saldırmaları dikkat çekicidir. Eğitim emekçilerine, yaptıkları usulsüzlüklerin hesabını vermesi gereken yerde her seferinde milli ve manevi değerleri kendilerine kalkan yapanlar, şunu iyi bilmenizi istiyoruz; Eğitim Sen olarak toplumsal tüm değerleri kendi değerlerimiz olarak görerek bu değerlerin istismar edilmesine kesinlikle izin vermeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz." denildi.

Eğitim-Bir Sen'e nefret suçu suçlaması

Olayın açığa çıkmasından sonra Eğitim-Bir Sen'in açıklamalarının nefret suçu olarak nitelendirdiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kayapınar ilçemiz Piri Reis Ortaokulu müdürünün asli görevi olan işyeri barışını sağlama sorumluluğu yerine yetkilerini aşarak bu okulda uzun zamandır süren otoriter, keyfi ve mobbinge varan ayrıştırıcı uygulamalarının kamuoyuna yansıması üzerine eğitim emekçileri nazarında yok hükmünde olan kendi koltuk ve makamları uğruna kamu emekçilerini sefalet koşullarına mahkûm eden Eğitim Bir Sen’in bu hukuksuz ve keyfi uygulamalara karşı çıkması gerekirken sırf kendi üyeleri diye okul müdürünü sahiplenerek olayı başka bir zemine çeken başkan ve yöneticilerinin sendikamıza yönelik nefret suçu niteliğindeki söylemlerini kınıyor ve kendilerine iade ediyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum