Okulların açılmasına günler kala üniformalara talep azaldı

Okulların açılmasına günler kala üniformalara talep azaldı
Yeni eğitim-öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala okul üniformalarına olan talep yüksek fiyatlardan dolayı azaldı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 1968’den bu yana okul kıyafeti satışı yapan mağaza sahibi Suat Bakırcı, vatandaşların kıyafetlere talepleri düştüğünü ifade ederek, satışların normalinin altında seyrettiğini belirtti.

Bakırcı, “Hayat şartları pahalı olduğu için elimizden geldiği kadar fiyatlarda indirim sağlıyoruz. Vatandaşı düşünme mecburiyetindeyiz. Müşteriler fiyatları gördüğünde kimi zaman tepkiyle kimi zaman da teşekkürle karşılaşıyoruz” dedi.

“2 tane almam gerekirken 1 tane aldım”

Oğlunun okul masrafını yapmak için alışverişe çıktığını söyleyen Ayşe Karadeniz ise fiyatların yüksek olduğunu ve normal koşullarda en az 2 adet elbise alması gerekirken bir tane elbise alacağını kaydetti. Karadeniz, "Şu an birer adet pantolon, tişört ve sweat alabiliyorum. Bu durum umarım en kısa zamanda düzeltilir” ifadelerini kullandı.

Veliler, öğrencilere okullarda belirli koşullarda serbest kıyafet giyme hakkı tanındığını hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda öğrencilerin tek tip üniforma giymeye zorlanmamasını istedi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.