Önce buz şimdi sis

Önce buz şimdi sis
Diyarbakır'daki yoğun sis günlerdir hava ulaşımını engelliyor

Etkili olan sis nedeniyle Diyarbakır'dan Ankara ve İstanbul'a yapılması gereken 2 uçak seferi iptal edildi

 

 

Diyarbakır – Günlerdir Diyarbakır'ı etkisi altına alan sis hayatı olumsuz yönden etkiliyor. Aşırı soğukların ardından gelen yoğun sis nedeniyle 2 uçak seferi iptal edildi.

 

Yılın son haftası içerisinde yaşanmaya başlanan ve giderek yoğunlaşan sis etkisini her geçen gün biraz daha artırıyor. Diyarbakır'da dün öğleden sonra başlayan ve etkisini sürdüren sis hava ulaşımını da olumsuz etkiledi.  Görüş mesafesinin zaman zaman 100-200 metrenin altına inmesi dolayısıyla sabah Türk Hava Yolları ve  AnadoluJet firmalarının sabah karşılıklı olarak yapılması gereken Diyarbakır-İstanbul ve Diyarbakır-Ankara uçuşları iptal oldu.Sis nedeniyle dün Türk Hava Yolları,  AnadoluJet, Pegasus Hava Yolları ve Onur Hava Yolları'nın karşılıklı olarak Diyarbakır'dan İstanbul, Ankara ve İzmir'e yapılması gereken 11 uçak seferi de  iptal edilmişti.

Öğlen saatlerinde sisin dağılacağını, akşama doğru ise sisin tekrar etkili olmasını beklediklerini bildiren yetkililer, akşam yapılması planlanan uçak seferlerinin iptal olabileceğini kaydettiler. Meteoroloji uzmanları da ani ısı değişikliklerinin yaşandığı bugünlerde sis olayıyla daha sık karşılaşabileceğimizin altını çiziyor. Trafik yetkilileri ise sisli havalarda sis farlarının kullanılması gerektiğini ifade ederek, sürücülerin dikkatli olmasını istedi.

sis-2.jpg

sis-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.